Agile werken

Organizational Excellence door middel van agile werken

Agile werken?

Wilt u ook graag het verschil maken bij uw klanten? Sneller inspelen op hun veranderende klantwens? Continu hun verwachtingen overtreffen en de loyaliteit vergroten? In tijden van steeds sneller veranderende marktomstandigheden is het van belang om snel te schakelen. Niet voor niets hoor je tegenwoordig overal de term “Agile werken” voorbij komen.

Wat houdt het in?

Quintop helpt u en uw medewerkers om wendbaarder en flexibeler te worden, of te wel Agile te werken, zodat er sneller ingespeeld kan worden op de veranderende markt en klantbehoefte.

Hoe doen we dat?

Om daadwerkelijk (gedrags-)verandering te realiseren en de nieuwe werkwijze te laten slagen zorgen wij voor een aanpak die gericht is op 5 pijlers:

Pijler 1 | Klant centraal stellen

Door de klant centraal te stellen creëer je maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen minimale inspanning. Hierdoor verbetert de kwaliteit, worden doorlooptijden verkort en verminderen de kosten. Dat heeft een positief effect op zowel de klanttevredenheid, medewerkersbetrokkenheid en de winst.

Pijler 2 | Time to Market verkorten

Nieuwe trends en technologische ontwikkelingen tuimelen over elkaar heen. Dit maakt dat nieuwe producten en diensten snel beschikbaar moeten zijn en sterk gepositioneerd moeten worden. Anders is de kans groot dat uw concurrent u voor is. Het is daarom van essentieel belang om uw time to market te verkorten.

Pijler 3 | Eigenaarschap bij medewerkers vergroten

Medewerkers daadwerkelijk betrekken bij de verandering en op de juiste manier stimuleren om creatieve ideeën te opperen om het werk en de resultaten te verbeteren.

Pijler 4 | Continu verbeteren

Als organisatie en als medewerker moet je jezelf steeds de vraag stellen “Wat kan beter?”. Door het toepassen van handige tools uit de Lean en Agile methodiek wordt dit opgenomen in de standaard werkwijze.

Pijler 5 | Flexibelere organisatie inrichten

De opkomst van de flexibele organisatie gaat hand in hand met de neergang van de traditionele hiërarchische manier van werken. Zelfsturende teams zijn de trend van tegenwoordig. Het gaat erom verantwoordelijkheden op de juiste plaats te beleggen zodat goede ideeën optimaal tot uitvoering kunnen komen. Taken en verantwoordelijkheden verschuiven daarmee in de tijd.

In het begin van een traject kunnen wij op verzoek een nulmeting uitvoeren. Dit is een scan om het startniveau van Organizational Excellence van uw organisatie te bepalen.

Wat is de toegevoegde waarde van Quintop?

Op een pragmatische manier focussen wij op die elementen, vanuit de Lean en Agile methodiek, die voor uw organisatie belangrijk zijn. U krijgt niet een standaard pakket, maar samen met uw management én uw medewerkers, kiezen wij de beste aanpak om de veranderingen door te voeren. Hiermee creëert u draagvlak, maar zal de verandering ook daadwerkelijk een nieuwe manier van werken worden.

Wij begeleiden, adviseren en trainen teams en individuen om deze verandering vol enthousiasme tegemoet te treden. Praktisch, resultaatgericht én versneld. Resultaat: meer zichtbare waarde voor de klant!

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten of wilt u eventuele andere mogelijkheden bespreken, dan kunt u voor een vrijblijvend gesprek contact opnemen via 030-6704605 of het contactformulier.