Sociaal plan

Een sociaal plan op maat

Waarom een sociaal plan?

Een sociaal plan is bedoeld om regelingen en voorzieningen te treffen voor medewerkers in het geval van een reorganisatie. In dit plan geeft de werkgever aan op welke wijze de sociale en financiële gevolgen van de reorganisatie opgevangen worden. Het bevat collectieve regelingen en voorzieningen voor zowel achterblijvende als vertrekkende medewerkers, zoals bijvoorbeeld een selectieprocedure, een (her)plaatsingsprocedure, een mobiliteitsregeling en een ontslagvergoeding.

Als werkgever bent u niet verplicht tot het opstellen van een sociaal plan. Wij zijn echter van mening dat een gedegen sociaal plan van groot belang is bij een reorganisatie. Zowel u als uw medewerkers weten waar zij aan toe zijn gedurende en na de reorganisatie. Het zorgt voor transparantie en ondersteunt het gehele reorganisatietraject. Bovendien is een sociaal plan in geval van een collectief ontslag zeker onmisbaar.

Quintop beschikt over jarenlange ervaring op het gebied van reorganisatiebegeleiding en kan voor elke organisatie een passend sociaal plan opstellen. Wij beschikken over diverse templates om een dergelijk plan versneld op te stellen. Indien wenselijk, is het ook mogelijk dat wij u begeleiden bij de onderhandelingen over het sociaal plan met de vakbonden en/of ondernemingsraad of voeren wij deze onderhandelingen voor u.

Meer informatie

Bent u op zoek naar een ervaren partner om samen een sociaal plan voor uw organisatie op te stellen, neem dan voor een vrijblijvend gesprek contact op via 030-6704605 of het contactformulier.