“We kennen Peter al meer dan 13 jaar. In verschillende trajecten hebben we met hem intensief samengewerkt en altijd met succes. Na zoveel jaar kwamen we tot de conclusie dat een wellicht een meer exclusieve samenwerking beter zou passen. Enerzijds omdat Peter graag zijn kennis en ervaring wil overdragen aan een nieuwe generatie en anderzijds omdat Quintop graag de dienstverlening verder wil uitbreiden”, vertelt Bontenbal. 

Ervaren adviseur

Gedurende zijn loopbaan heeft Van Delden uitgebreide ervaring opgedaan in diverse rollen. Voordat hij in 1998 startte met zijn eigen bureau – Van Delden Advies – was hij enkele jaren actief als senior consultant bij een adviesorganisatie. Daarvoor zette hij zich in als hoofd P&O bij een verzekeraar. Voorafgaande aan die rollen vervulde hij diverse functies binnen vakbeweging CNV. 

Van Delden geeft toelichting: “De (cao-) overlegtafel ken ik als adviseur, als werkgever, vanuit de vakbond en als OR adviseur. De kern van mijn werk is het ontwerpen van arbeidsvoorwaarden en verbeteren van overleg. Ik werk vaak als projectleider, adviseur, sparringpartner of coach, procesbegeleider en interim-manager. Mijn kracht is denk ik dat ik, samen met de betrokken mensen in de organisatie, inventieve en eenvoudige oplossingen vind en doorga tot het beoogde resultaat bereikt is. Ook bij tegenslagen, weerstand en verschillen in belangen.” Quintop en Van Delden, die per 1 april de rol van Associate zal gaan vervullen, zijn geen onbekenden voor elkaar. Van Delden: “Al jaren werk ik heel goed en met veel plezier in verschillende projecten samen met consultants van Quintop. Ze zijn vaak heel goed in rekenwerk en projectsecretariaat, hebben een frisse blik, actuele kennis en zijn ambitieus. Samen bereiken we daardoor goede resultaten voor opdrachtgevers.”

Bontenbal is verheugd over de komst van Van Delden, die ruime kennis en ervaring meebrengt naar Quintop: “Het succesvol begeleiden van arbeidsvoorwaarden- en harmonisatievraagstukken en hulpvragen als het gaat om begeleiding van trajecten en overleggen die daarbij horen is een specialisatie die vraagt om expertise en ervaring. Peter heeft dat als geen ander in Nederland.”

Goede facilitator

Volgens de Quintop partner is Van Delden ook een hele goede facilitator: “In verschillende opdrachten heeft Peter aangetoond het verschil te kunnen maken in de overleggen die er vaak op werkgever en OR niveau moeten plaatsvinden. Waar organisaties eerder vastliepen in het realiseren van draagvlak voor bijvoorbeeld nieuw af te spreken arbeidsvoorwaarden, weet Peter het traject zo vorm te geven dat er altijd een gemeenschappelijk beeld uitkomt. Zodoende creëert hij altijd zoveel enthousiasme bij zowel werkgever als de personeelsvertegenwoordiging dat ik daar regelmatig complimenten over terug krijg.”

De intensievere samenwerking tussen Van Delden en Quintop is reeds gestart, laat Bontenbal weten: “Bestaande opdrachtgevers reageren enthousiast op de uitbreiding van de dienstverlening van Quintop.” Ook Van Delden zelf geeft aan veel zin te hebben om in zijn nieuwe rol aan de slag te gaan: “En omdat ik de Quintoppers ken zal het zeker een succes worden!’

Bontenbal besluit: “Omdat we elkaar al lang kennen en de dienstverlening zo goed is uitgewerkt, kunnen we nu ook samen nieuwe producten op dit gebied in de markt zetten, waarbij onze kennis van HR projecten en implementaties samenkomt met Peters kennis. Zo bieden we nu ook implementatiebegeleiding van vernieuwde arbeidsvoorwaarden. Of kunnen we ook snel en professioneel HR afdelingen helpen met beloningsvraagstukken. Maar ook trainingen geven op dit gebied. Een mooie samenwerking ligt in het verschiet, waar we onze opdrachtgevers graag mee van dienst zijn.”

Meer over Peter van Delden

Over Richard

Richard neemt een ruime ervaring mee op het gebied van (digitale) HR-transformaties en zorgt voor een uitbreiding van het netwerk van Quintop binnen de markt van multinationals. De toegevoegde waarde van Richard ligt daarbij voornamelijk in zijn internationale ervaring, diepgaande kennis van HR technologie en track record op het gebied van HR shared services in diverse vormen.

Zijn ervaring

Na rollen als consultant bij EDS en Getronics en management posities bij Raet en SD Worx heeft Richard op interim basis leiding gegeven aan diverse grootschalige, globale HR transformatie projecten en programma’s voor o.a. Philips, Carlson Wagonlit Travel, DSM en AkzoNobel.

Waarom Quintop

Zijn verbintenis aan Quintop had vooral te maken met zijn positieve indruk van het bureau en zijn wens om in een teamverband te werken. Daarover zei hij twaalf maanden geleden: “Regelmatig contact met collega’s stel ik zeer op prijs, zowel voor de inhoudelijke verdieping als ook voor de factor fun.”

Meer over Richard

Over Wilco

Na de voltooiing van zijn studie Communicatie Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam ging Bontenbal aan het werk als Marketing en Communicatie Manager bij Align Consulting. Na een kleine drie jaar maakte hij de overstap naar Holland Consulting Group (HCG). Bij het Amsterdamse organisatieadviesbureau ging Bontenbal aan de slag als Organisatieadviseur. In die functie was hij onder meer betrokken bij opdrachten voor Hogeschool InHolland, Randstad en Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, waarbij zijn focus o.a. lag op het snijvlak van business, bedrijfsvoering en HR.

 

Als partner bij Quintop

Na bijna 5 jaar werkzaam te zijn geweest voor HCG verruilde Bontenbal in september 2005 het adviesbureau voor branchegenoot Quintop. De afgelopen jaren behandelde de consultant opdrachten op het gebied van onder meer HR strategie, reorganisaties en teamontwikkeling. De eerste drie jaar werkte Bontenbal als manager en sinds kort mag hij zich partner noemen bij het Utrechtse adviesbureau.

Meer over Wilco