Gefeliciteerd! Je hebt de traineeship van Quintop, (het High Potential programma) afgerond. Hoe vond je het?

Het was een leuke en leerzame tijd. In het High Potential programma werk je enerzijds aan uitdagende opdrachten bij de klant. Daarnaast volg je trainingen bij Quintop. Door deze combinatie bouw je zo snel mogelijk kennis en ervaring op binnen HR.

Ik heb bij twee bedrijven een opdracht gedaan. De een als Junior HR Business Partner en bij de ander als HR Project Manager Officer (PMO).
Als Junior HR Business Partner ben je de schakel en het aanspreekpunt voor de werknemers, maar ook een sparringpartner voor het management.  Denk daarbij aan het adviseren van managers en directie wat betreft HR-vraagstukken, het coördineren van HR Business gerelateerde projecten en ondersteunen van initiatieven voor organisatieontwikkeling. Je maakt een vertaalslag vanuit de strategie van de organisatie naar HR-doelstellingen.

Als HR Project Manager Officer (PMO) heb ik een startup geholpen om een nieuw HR-softwaresysteem te implementeren. Namens Quintop ondersteunde ik het projectteam door te zorgen voor een heldere projectplanning, stakeholdermanagement en de voortgang te monitoren van het project. Wanneer nodig, greep ik ook op tijd in om het project in goede banen te (blijven) leiden en escalatie te voorkomen

En naast het werk volgde je ook nog trainingen?

Dat klopt, de trainingen worden gefaciliteerd vanuit Quintop en zijn heel divers. Ze kunnen onderverdeeld worden in de volgende hoofdclusters: persoonlijke ontwikkeling, communicatievaardigheden, projectmanagement, HR en acquisitie.

Het is een aanvulling op wat je leert in de praktijk en je blijft ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen & trends op het gebied van HR. De twee trainingen op het gebied van communicatie waren mijn favoriet. Wie heeft welke voorkeur qua communicatiestijl? Hoe kan hier het beste op anticiperen én bij jezelf blijven? Er was ook een acteur aanwezig waarmee we gesprekken oefenden. Zo enorm leerzaam! Die skills leer je niet uit boeken.

Daarnaast vond ik de trainingen erg gezellig, omdat je ze samen met de andere trainees volgt. Iedereen is veel aan het werk bij hun opdrachtgevers en om dan samen te komen en ervaringen uit te wisselen is heel fijn. Je leert elkaar snel goed kennen. En het zou Quintop niet zijn als we niet af zouden sluiten met een borrel.

In tegenstelling tot andere High Potentials heb jij het programma iets anders doorlopen. Leg eens uit?

Inderdaad, dat heeft twee redenen: ten eerste begon ik net toen Corona uitbrak. Omdat iedereen vanuit huis moest werken heb ik mijn team en de organisatie pas na een half jaar in het echt gezien. Dat was even omschakelen, net als voor ieder ander. Het contact is daardoor anders geweest.

Daarnaast heb ik in twee jaar tijd relatief lang bij een opdrachtgever gezeten. Bij de organisatie waar ik als Junior HR Business Partner heb gewerkt, kreeg de kans om veel verschillende rollen en projecten op te pakken binnen deze organisatie. Dat was enorm leerzaam! Er zat veel variatie in, dus toen zowel ik als de opdrachtgever wilde verlengen, was ook Quintop akkoord. Quintop heeft als voorwaarde dat je in je traineeship blijft leren en ontwikkelen, en dat kon gelukkig ook op deze manier.

Was er iets waar je van tevoren zenuwachtig voor was? Hoe pakte dat uiteindelijk uit?

Het was mijn eerste echte rol bij een grote opdrachtgever en dat vond ik, net als velen, erg spannend. Kan ik het wel? Wat als ik er niks van snap? Toen ik aan de opdracht begon was ik nerveus voor het onbekende, maar dat komt vanzelf goed wanneer je eenmaal bent begonnen. Ik heb geleerd de dat je het soms maar gewoon op je af moet laten komen. Heel veel komt vanzelf op z’n pootjes terecht.

Werd je goed begeleid als starter?

Jazeker, de begeleiding vanuit Quintop is heel goed. Tijdens mijn mentorgesprekken hebben we het regelmatig gehad over mijn ontwikkeling, maar kon ik ook bij mijn mentor terecht als ik een probleem had of even wilde sparren. Daarnaast staan echt alle Quintoppers voor je klaar als je een vraag hebt over een inhoudelijk onderwerp. Quintop is een kleine groep waar iedereen je graag helpt, dus je hoeft niet bang te zijn dat je op jezelf bent aangewezen.

Daarnaast heb je, in tegenstelling tot andere traineeships, intervisie. Samen met je mede trainees vorm je een intervisiegroep. Daarin bespreek je situaties -casussen- waar je in je werk tegenaan loopt en brainstorm je samen met je trainees over passende oplossingen. Het is een fijne manier om ervaringen met elkaar te delen en met elkaar te kijken naar hoe je dit kan oplossen.

Wat zou je mee willen geven aan toekomstige trainees?

Je hebt je eigen ontwikkeling en groei uiteindelijk zelf in de hand. Quintop helpt je daar erg goed bij, maar je staat zelf aan het stuur – maak dus echt een keuze op basis van wat bij je past. En vergeet niet te genieten van je traineeship! Geniet met je gezellige collega’s van de borrels, georganiseerde uitjes en natuurlijk de lustrum trip. Het leven is meer dan alleen werken.

 

Melika Parikhah is 27 jaar en startte de traineeship van Quintop in oktober 2020, te midden van Corona. Met een Master in Human Resource Studies en een afgerond traineeship op zak gaat Melika nu verder als Consultant bij Quintop. Ze kijkt het meeste uit naar het Personal Leadership Program die ze gaat volgen met de andere (senior) consultants. Daarnaast is ze klaar voor nieuwe opdrachten in een zwaardere rol.

Wil je ook aan de slag als trainee? Solliciteer hier

De eerste drie weken als Quintopper

Hoewel ik gelijk bij de klant op kantoor zat, voelde ik me meteen thuis bij Quintop. Door de openheid en betrokkenheid van collega’s, de vrijdagen waarop veel collega’s bij Quintop werken in plaats van bij de klant en de gezellige, informele borrels heb ik binnen no time de sfeer geproefd en verhalen mogen horen over de interessante opdrachten van collega’s. Ook volgde ik de eerste trainingen en kreeg ik direct een mentor toegewezen met wie ik kan sparren over mijn doelen en de situaties die zich (kunnen) voordoen tijdens mijn opdracht. Professionele en persoonlijke ontwikkeling staan in die gesprekken echt centraal.

Thuiswerken door de coronacrisis

Helaas kwam na slechts drie weken werkzaam te zijn op mijn eerste opdracht de coronacrisis om de hoek kijken. Dit betekende snel omschakelen: van de dynamiek op kantoor naar een rustige home office. Gelukkig heb ik in die eerste drie weken zowel informeel als formeel ‘offline’ kennis kunnen maken met mijn collega’s bij de klant en heb ik een goed beeld gekregen van mijn rol binnen het project. Dat gaat op kantoor toch net iets makkelijker dan online. Hoewel het thuiswerken me prima afging, ben ik blij dat het sinds mei weer mogelijk is om bij Quintop op kantoor te werken. Op die manier ervaar ik toch het ‘kantoorgevoel’ weer en blijf ik me tevens verbonden voelen met mijn Quintop-collega’s!

Mijn opdracht

Het project waarop ik als PMO’er werkzaam ben is onderdeel van een programma waarin het digitaliseren van de HR-processen centraal staat. Alle HR-processen worden overgezet van het huidige HR-systeem naar een nieuw HR-systeem dat werkt op basis van Software As A Service (SAAS). Ons team houdt zich bezig met het overzetten van Learning – in het bijzonder trainingen die worden afgenomen door alle (internationale) klanten van de klant. Mijn takenpakket is divers. Zo ben ik verantwoordelijk voor allerlei PMO-taken, maar zorg ik ook voor de communicatie met alle externe klanten. Zij testen het nieuwe Learning-systeem en moeten tegelijkertijd tevreden worden gehouden. Daarnaast denk ik mee over de invulling van sessies waarin we stakeholders laten kennismaken met het nieuwe Learning-systeem. Ik krijg zelfs een inkijkje in het verloop van de verschillende processen en beantwoord de vragen die onze testers hierover hebben. Samengevat: een zeer diverse en uitdagende opdracht, waarvan ik erg veel leer en waarin ik goed begeleid word vanuit Quintop!

Meer over het High Potential Programma

Wat mij het meeste opvalt?

Ik heb gemerkt dat iedereen bij Quintop altijd bereid zijn om elkaar te helpen, we noemen elkaar ook gekscherend onze tweede familie. Dit is fijn als je bijvoorbeeld ergens tegen aanloopt. Deze betrokkenheid om elkaar te ondersteunen, zie je dan ook terug bij de diverse opdrachtgevers. Quintoppers doen er alles aan om de opdracht, samen met de klant, zo goed mogelijk uit voeren en op die manier de verwachtingen van de opdrachtgever te overtreffen. Naast mijn opdracht is Quintop ook erg begaan met mijn ontwikkeling via het High Potential programma waar ik aan deelneem. Vooral de trainingen die mijn werkzaamheden, gedrag en karakter op proef stellen trekken erg mijn aandacht. Je moet hiervoor jezelf goed en lang in de spiegel durven aankijken, jezelf kwetsbaar opstellen, maar hier heb je heel je leven profijt van! Dit zorgt ervoor dat ik mij snel ontwikkel, waardoor ik voortdurend van meerwaarde kan zijn voor de opdrachtgevers.

wat ik nu doe?

In mijn eerste opdracht maakte ik als dataspecialist deel uit van een wereldwijd HR-team dat werkte aan de transitie en afstemming van datastructuren voor alle werknemers binnen een wereldspeler op het gebied van chemie. In dit team ben ik direct verantwoordelijk geweest voor een van de drie business lines en indirect verantwoordelijk voor de wereldwijde datastructuren. Om de kwaliteit van de datastructuur te borgen stond ik constant in contact met bedrijfsleiders uit de Verenigde Staten, Brazilië, Zweden en Nederland.

Voor mijn tweede opdracht, binnen hetzelfde bedrijf, maak ik als beloningsspecialist deel uit van het Global Annual Compensation Process. In dit team ben ik verantwoordelijk voor het maken van analyses van de salarisverhogingen en bonussen van de gehele organisatie. Deze analyses zijn input voor de (financiële) managers zoals de CFO & CEO. Verder ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het proces en de datastructuur. Daarom heb ik contact met people managers in meer dan 35 landen en heb ik controle over de bijbehorende bonusberekeningen. Daarnaast ondersteun ik de manager Global Rewards & Director Rewards. Dit zijn voor mij erg uitdagende opdrachten en dat is precies waar ik van houd!

Ruim een jaar geleden startte de eerste High Potential in je team. Waarom koos je ervoor een High Potential van Quintop in te schakelen?

Ik kende al enkele Quintoppers en oud-Quintoppers en ik had ook direct een klik met Erik Geerts (partner Quintop). Erik vertelde me dat Quintop met het High Potential Programma van start wilde gaan en hier hebben we contact over gehouden. Toen het programma begon, had ik een project waar een High Potential aan kon werken en zo startte de eerste High Potential in mijn team, Jeroen.

Inmiddels zijn er nog drie andere High Potentials in je team gestart. Waarom vind je het prettig om samen te werken met High Potentials?

Ik merk aan de High Potentials van Quintop dat ze snel leren, breed inzetbaar zijn, proactief zijn en initiatief nemen. Ze weten hoe ‘nee’ te zeggen maar zijn ook flexibel en zullen geen uitdaging uit de weg gaan. Het prettige is dat Quintop heel goed begrijpt waar ik naar op zoek ben. Als ik een persoon omschrijf die ik zoek, kan Erik dat heel goed vertalen naar een geschikte kandidaat. Als ik kijk naar hoe deze mensen worden ingezet en wat ze doen, past dat ook heel goed bij de exposure die wij als team hebben. Volgens mij is dat de goede balans die ik met Quintop gevonden heb.

Quintop profileert de High Potentials als jonge ambitieuze starters die verschillende rollen kunnen invullen en op een laagdrempelige manier kunnen worden ingezet. In hoeverre ben je het hier mee eens?

Het is goed dat jullie een bepaald keurmerk krijgen als High Potential van Quintop en ook de specifieke begeleiding die daarbij hoort. De naam High Potential wekt hoge verwachtingen en daardoor geven jullie jezelf een bepaalde stempel. Quintoppers zitten vaak kort op opdrachten dus er moeten snel dingen worden opgeleverd en georganiseerd. Natuurlijk is het niet zo dat jullie zonder enige begeleiding aan het werk kunnen, puur omdat jullie jong zijn.

De High Potentials krijgen begeleiding vanuit Quintop. In hoeverre zie je dat terug?

Dat vind ik zeker een voordeel. Het is heel plezierig om niet altijd zelf tijd en moeite te hoeven besteden om dingen uit te leggen; je weet dat er bij Quintop aandacht voor is en dat de persoon geholpen wordt. Verder is het ook heel goed dat er bij Quintop bepaalde trainingen zijn, evenals de mentor die jullie allemaal hebben. Ik denk dat dat heel belangrijk is. Ik heb een aantal keren feedback gegeven, het helpt ook om eerlijk over het functioneren te kunnen spreken, dat is erg waardevol.

Wat is een voorbeeld van een goede samenwerking met één van de High Potentials?

Er zijn heel veel goede voorbeelden. Jeroen’s project is succesvol en op tijd afgerond en ook de overdracht naar de vaste medewerker is goed gegaan. Natuurlijk met de nodige support en sturing, maar hij pakt ook zelfstandig taken op en signaleert wanneer iets opgepakt dient te worden. Hetzelfde geldt voor Teska; ze heeft veel bijgedragen aan onze datakwaliteit en datadefinities. Bovendien heeft ze de Knowingo app helpen lanceren, een app om op spelenderwijze de kennis van medewerkers te vergroten. Dit heeft ze vrijwel geheel zelfstandig uitgerold. Wanneer jullie ergens mee aan de slag gaan, doen jullie wat er verwacht wordt. Ik hoef me daar geen zorgen over te maken. Dat is iets wat zeker opvalt!

Tot slot, zou je andere bedrijven aanraden samen te werken met een High Potential van Quintop?

Ja, dat zou ik zeker doen. Ik vind dat bedrijven altijd starters en jonge mensen in hun teams moeten opnemen. Zeker met Quintop die jullie goed ondersteunen en jullie instroomniveau dat wel een stukje hoger is, zou ik de samenwerking zeker aanbevelen.

Onze High Potentials hebben de trainee battle 2017 gewonnen met een uitstekende uitwerking van de door de provincie Brabant ontwikkelde casus ‘sociale veerbaarheid’. De jury was unaniem lovend over de allround aanpak die het team had neergezet en de provincie gaat de voorgestelde suggesties toepassen in haar aanpak richting gemeentes.

Wij feliciteren deze aanstormende topconsultants met een topprestatie!

Meer over High Potential Pool

Mijn eerste opdracht

In de eerste weken heb ik naast de kennismakingsgesprekken een senior consultant van Quintop geholpen bij het voorbereiden en faciliteren van scrumsessies bij een kleine bank. In deze sessies hebben we een aantal teams geholpen de scrummethodiek eigen te maken. Sinds 9 weken heb ik mijn eigen opdracht en ben ik als High Potential betrokken bij een groot systeemontwikkelingstraject van een creditmanagement organisatie. Mijn opdracht is om de behoeften van gebruikers te achterhalen en de functionele eigenschappen van het nieuwe IT-systeem vast te leggen. Op deze manier vorm ik een brug tussen de operationele afdelingen en IT. Een leuke uitdagende rol waarbij ik nauw samenwerk met toekomstige gebruikers, teamleiders, softwareontwikkelaars en de product owner.

Wat is de reden dat dit programma is opgezet bij Quintop?

Daar zijn meerdere redenen voor. Allereerst merken we bij bedrijven een sterkte behoefte aan ambitieuze starters die diverse rollen kunnen vervullen en met een frisse blik de organisatie bekijken. Daarnaast blijkt dat voor starters het ‘gat’ tussen de universiteit en het werkende leven vaak groot is. Door middel van een programma is dit zogenaamde gat sneller te dichten omdat er naast het meewerken aan diverse uitdagende opdrachten veel aandacht is voor de persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling. Het is dus eigenlijk een win-win situatie voor zowel de klant als de starter. De klant krijgt een ambitieuze starter die door het programma een snelle persoonlijke en professionele ontwikkeling doormaakt en hierdoor snel waarde toevoegt. De starter combineert werken met leren en slaat zo een brug tussen de universiteit en het werkende leven.

Hoe is het programma tot stand gekomen?

Bij het ontwikkelen van het programma is continu rekening gehouden met het gestelde doel: We willen een onderscheidend en excellent High Potential Programma, waarin er een optimale aansluiting is tussen de wensen van de klant, de High Potential en (hiermee) Quintop. Om aan deze wensen te kunnen voldoen, is er een behoefteanalyse uitgevoerd bij zowel de klanten, ambitieuze starters en bij Quintoppers. Daarnaast is er een extern onderzoek uitgevoerd om concreet inzicht te krijgen in hoe andere bedrijven invulling geven aan hun programma en om de succesfactoren in beeld te krijgen. Deze informatie hebben we geïntegreerd en dit heeft geleid tot het programma zoals het nu draait binnen Quintop.

Hoe ziet het programma eruit?

We willen de High Potentials uitdagende opdrachten bij de klant, intensieve ontwikkelmogelijkheden en professionele en persoonlijke coaching aanbieden.

Qua ontwikkelmogelijkheden kent het Quintop High Potential Programma de volgende hoofdclusters waarover trainingen worden gegeven:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Communicatievaardigheden
  • Project- & procesmanagement
  • HR
  • Acquisitie

Het eerste jaar richt zich op de basis en tijdens het tweede jaar is er een verdieping op bovengenoemde clusters. Ook is er binnen het programma voldoende flexibele ruimte aangeboden, zodat delen van het programma op basis van eigen behoeften ingevuld kunnen worden.

Bovendien heeft iedereen bij Quintop een mentor. Een mentor is er bij Quintop voor ontwikkelgesprekken, voor coaching, en voor de vragen en zorgen.

Wat typeert een echte High Potential?

Met de collega’s hebben we voorafgaand aan de start van het programma nagedacht over wat een High Potential moet kennen, kunnen en welke attitude ze moeten hebben vóór en ná het doorlopen van het programma. Wat betreft het profiel van de High Potential kwam naar voren dat een WO-opleidingsniveau met relevante nevenactiviteiten gewenst is. Tevens moet de starter passen bij Quintop: iemand moet het zogenaamde Quintop DNA bezitten. Dit staat onder andere voor passie, pragmatisme, resultaatgerichtheid en authenticiteit.

Wat heeft het jou gebracht om dit op te zetten?

Energie en enthousiasme! Aangezien ik zelf ook pas tweeëneenhalf jaar werkzaam ben en dus onlangs te maken heb gehad met de stap van de universiteit naar het werkende leven, was deze opdracht voor mij erg leuk om te doen! Daarnaast krijg ik energie van onderzoeken om daarna, op basis van de verkregen informatie, te creëren. Dat er nu een High Potential programma met enthousiaste deelnemers bij Quintop draait, vind ik dan ook fantastisch. En waar de klantopdracht het toelaat, doe ik graag mee met de trainingen!

Meer over Marlis