HR Advisory

Quintop heeft jarenlange ervaring met de vertaling van strategie naar effectief HR-beleid. Onze consultants adviseren niet alleen over uiteenlopende, inhoudelijke vraagstukken, maar denken ook met je mee over de implementatie van het HR-beleid binnen jouw organisatie. We zijn goed op de hoogte van HR-trends en -innovatie, zodat we voor onze klanten nieuwe ontwikkelingen op praktische wijze kunnen vertalen naar de praktijk.

Reorganisaties

We geven op maat gesneden, onafhankelijk advies en ondersteuning aan bedrijven voor zowel grote als kleinere reorganisaties. Daarbij begeleiden wij jou, als werkgever, vanaf de start van een reorganisatie tot en met de daadwerkelijke uitvoering daarvan. We kunnen je onder meer helpen met:

  • Het opstellen van een reorganisatieplan.
  • Het begeleiden van het adviestraject met de ondernemingsraad.
  • De melding collectief ontslag en het overleg met de vakbond(en).
  • De onderhandeling over en het opstellen van een sociaal plan.
  • De begeleiding van een zorgvuldige beëindiging van het dienstverband.

Beloning & Functioneren

Heb jij ook behoefte aan een modern beloningsbeleid of juist aan meer flexibiliteit bij het beoordelen van het functioneren van medewerkers? Quintop kan je hierbij in verschillende rollen helpen:

  • Inhoudelijk: advies en ondersteuning bij de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld na een fusie of bedrijfsovername.
  • Procesbegeleiding: afstemming tussen stakeholders, een vastgelopen proces weer op gang krijgen en overeenstemming bereiken over een gemeenschappelijk resultaat, bijvoorbeeld een nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling.
  • Processen en systemen: advies ten behoeve van het beheer van arbeidsvoorwaarden en/of de functioneringscyclus.

Performance management-model

De arbeidsmarkt verandert snel en zo ook de behoeften van medewerkers. De traditionele beoordelingscyclus waarbij er maar enkele gesprekken per jaar zijn, wordt in steeds meer organisaties vervangen om bij deze ontwikkelingen aan te sluiten.

Er bestaat echter geen kant-en-klare oplossing. Wij als Quintop erkennen dat elke organisatie anders is en daarom ook andere keuzes maakt betreffende hun performance management (PM)-beleid. Het vernieuwen van PM-beleid zien wij dan ook als maatwerk. Om tot een zo gestructureerd en compleet mogelijke oplossing te komen, maken wij gebruik van ons stappenplan:

Bekijk hier ons stappenplan.

Employee Experience

De manier waarop een werknemer zijn werk ervaart, oftewel de Employee Experience (EX), wordt steeds belangrijker voor HR. Hoe creëer ik de juiste omgeving voor werknemers, zodat ik mijn mensen kan helpen geweldige resultaten te behalen? Een optimale EX draagt bij aan positieve (bedrijfs)resultaten, zoals meer betrokken medewerkers, een hogere productiviteit, meer innovatie en een lagere retentie.

Het creëren, verbeteren en in stand houden van een EX die voldoet aan de verwachtingen van (toekomstige) medewerkers, vereist een holistische aanpak. In de praktijk zien we dat hier de uitdaging ligt voor veel organisaties. De aanpak van Quintop is cross-functioneel, waarbij HR aan het roer zit wat betreft de EX-strategie en -initiatieven, maar waarbij meerdere functies en uiteindelijk het management eigenaarschap draagt over de uitkomsten.

Meer lezen? In dit whitepaper is onze visie en aanpak omtrent Employee Experience te lezen.

HR Change