HR Change

Wil je een gedegen inzicht in de wijze waarop jouw HR organisatie op dit moment functioneert? En wil je een significante prestatieverbetering of toename van de efficiency van HR realiseren? Dan is Quintop hiervoor de aangewezen partner. Quintop helpt HR om de verwachtingen van haar interne klanten te overtreffen. Onze werkwijze kenmerkt zich door een pragmatische en integrale aanpak. Hiermee helpen we jou en je team direct en concreet met impact.

Excellence scan

Met de HR Excellence scan krijg je in 1 oogopslag inzicht in het functioneren van jouw HR functie en antwoord op vragen zoals:

  • Wat is de toegevoegde waarde van mijn HR organisatie?
  • Hoe effectief werkt mijn HR organisatie op dit moment?
  • Hoe kan ik de impact van mijn HR organisatie vergroten?

Wij lichten graag, op basis van het Quintop HR maturity model jouw HR organisatie door met de Quintop HR Excellence scan. Hiermee krijg je inzicht in de huidige en gewenste HR volwassenheid, de actuele knelpunten en ontvang je een concreet verbeterplan, dat we graag samen met jou en/of je team implementeren.

Optimalisatie

Voor moderne organisaties zijn thema’s als globalisering, wendbaarheid, flexibiliteit, innovatie en integratie aan de orde van de dag. Ook aan HR worden steeds hogere eisen gesteld. Wij kunnen je helpen met het oplossen van vraagstukken zoals:

  • Welk HR operating model past het beste? Welke activiteiten doet de HR functie zelf? Wat kan worden uitbesteed?
  • Welke interne capaciteiten zijn nodig om de HR strategie te realiseren?
  • Welke HR rollen en competenties zijn nodig om ‘fit for future’ te zijn?

Quintop heeft hiermee ruime ervaring en kan je van dienst zijn bij het verbeteren van je HR operating model en HR dienstverlening in de volle breedte.

Procesverbetering

Bij veel organisaties wordt kritisch gekeken naar de omvang van HR en het bijbehorende kostenplaatje. Of ervaren HR professionals een hoge werkdruk. Het verbeteren van de efficiency en effectiviteit van de HR processen is hiervoor veelal een passende oplossing.  De eerste stap om jouw HR processen te verbeteren, is ze vanuit een zakelijk perspectief te bekijken. Vragen waar we je mee kunnen helpen zijn:

  • Hoeveel tijd en geld besteedt je afdeling aan handmatige processen?
  • Hoeveel fouten worden er gemaakt binnen deze processen?
  • Wat zijn de kosten van het herstellen van deze fouten?  

Door nauwkeurig het “hoe” en “waarom” achter de huidige processen te bekijken, identificeren we samen de benodigde verbeteringen om de efficiency en effectiviteit van je processen te verhogen. Quintop helpt je graag bij de analyse, het opstellen en implementeren van het verbeterplan en het inrichten van een operationeel dashboard om de toegenomen prestaties van je HR processen aantoonbaar te maken.

Naar HR Advisory

Dit delen: