HR Change

Wil je een gedegen inzicht in de wijze waarop jouw HR-organisatie op dit moment functioneert? En wil je een significante prestatieverbetering of toename van de efficiency van HR realiseren? Dan is Quintop hiervoor de aangewezen partner. Quintop helpt HR om de verwachtingen van haar interne klanten te overtreffen. Onze werkwijze kenmerkt zich door een pragmatische en integrale aanpak. Hiermee helpen we jou en je team direct en concreet met impact.

Excellence scan

Met de HR Excellence scan krijg je in 1 oogopslag inzicht in het functioneren van jouw HR functie en antwoord op vragen zoals:

  • Wat is de toegevoegde waarde van mijn HR-organisatie?
  • Hoe effectief werkt mijn HR-organisatie op dit moment?
  • Hoe kan ik de impact van mijn HR-organisatie vergroten?

Wij lichten graag, op basis van het Quintop HR maturity model jouw HR-organisatie door met de Quintop HR Excellence scan. Hiermee krijg je inzicht in de huidige en gewenste HR-volwassenheid, de actuele knelpunten en ontvang je een concreet verbeterplan, dat we graag samen met jou en/of je team implementeren.

HR Operating Model: ontwerp, implementatie en optimalisatie

Binnen de HR-wereld is het HR Operating Model (ook wel HR Target Operating Model) van Ulrich nog steeds relevant. Door de veranderende markt is de nadruk steeds meer komen te liggen op zaken als wendbaarheid, processtandaardisatie en efficiency. Hoe zijn deze processen ingericht binnen jouw organisatie? Een helder opgesteld HR Operating Model geeft hier inzage in.

Quintop ondersteunt organisaties tijdens het gehele implementatietraject. Afhankelijk van het vraagstuk begeleidt en ondersteunt Quintop organisaties onder meer met:

  • HR-sourcing: begeleiding en advies bij het selecteren van de meest geschikte methode om het HR Operating Model uit te rollen binnen de organisatie (in-house versus outsourcing);
  • HR-transformatie: ondersteuning bij het ontwerpen van het nieuwe HR Operating Model, het uitvoeren van de transformatie en het inzichtelijk maken van de impact op het HR Operating Model;
  • Het leveren van PM’ers en PMO’ers voor het opzetten en waarborgen van de interne projectorganisatie;
  • De inzet van changemanagers om doelgroepen op de juiste manier(en) te informeren en betrekken.

Ons HR Operating Model, zoals hier weergeven, is een belangrijk uitgangspunt bij de implementatietrajecten die we met klanten vormgeven.

Procesverbetering

Bij veel organisaties wordt kritisch gekeken naar de omvang van HR en het bijbehorende kostenplaatje. Of ervaren HR-professionals een hoge werkdruk. Het verbeteren van de efficiency en effectiviteit van de HR-processen is hiervoor veelal een passende oplossing. De eerste stap om jouw HR-processen te verbeteren, is ze vanuit een zakelijk perspectief te bekijken. Vragen waar we je mee kunnen helpen zijn:

  • Hoeveel tijd en geld besteedt je afdeling aan handmatige processen?
  • Hoeveel fouten worden er gemaakt binnen deze processen?
  • Wat zijn de kosten van het herstellen van deze fouten?  

Door nauwkeurig het ‘hoe’ en ‘waarom’ achter de huidige processen te bekijken, identificeren we samen de benodigde verbeteringen om de efficiency en effectiviteit van je processen te verhogen. Quintop helpt je graag bij de analyse, het opstellen en de implementatie van het verbeterplan en het inrichten van een operationeel dashboard om de toegenomen prestaties van je HR-processen aantoonbaar te maken.

Naar HR Advisory