Digital HR technologie selectie

Een goede voorbereiding voordat een HR technologie selectieproces wordt gestart, is cruciaal. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Van geïntegreerde HCM systemen tot maatwerk HR software, van in-house tot in the cloud, HR systemen voor operationele processen, maar ook tools voor strategische talent management processen of meer specifieke tools voor bijvoorbeeld payroll, verzuim- en tijdsregistratie.

Aanpak

Een belangrijke stap is onderzoeken wat de organisatie al aan HR technologie potentieel in huis heeft, maar welke nog niet volledig wordt benut. Het matchen van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de bestaande HR technologie met de digital HR strategie kan bepalen of de bestaande middelen voldoen of dat er een selectieproces gestart dient te worden.

Een leverancier onafhankelijke specialist

Als volledig leverancier onafhankelijke specialist ondersteunen we organisaties bij het maken van de juiste keuzes. Op basis van onze ervaringen hanteren we inmiddels een vaste aanpak en methodiek in het uitvoeren van het digital HR technologie selectieproces. De aanpak en methodiek kunnen we op basis van de wensen en eisen van de organisatie aanpassen zodat het selectieproces efficiënt verloopt en leidt tot een keuze die past bij de organisatie.

Activiteiten

HR technologie selectie bestaat onder andere uit de volgende activiteiten:

  • Het houden van inventarisatie workshops en interviews om wensen van de (HR) organisatie in kaart te brengen en de eisen waaraan de technologie moet voldoen vast te stellen.
  • Het in kaart brengen van mogelijkheden op basis van de wensen en eisen, met als output een overzicht van de mogelijke technologie, leveranciers en business case.
  • Uitvoeren van een market scan, het gehele aanbestedingsproces (Request for Information/Request for Proposal), het opleveren van een shortlist en het ondersteunen bij het maken van de juiste keuze.
  • Begeleiden van het onderhandelingsproces en bij het afsluiten van Service Level Agreements (SLA’s).
Digital HR proces optimalisatie