Aan de slag als High Potential

Half februari ben ik bij Quintop begonnen als High Potential. Mijn onboarding verschilde van de standaard onboardingsperiode, waarin High Potentials kennismaken met de diverse opdrachten en klanten van Quintop. Ik kon echter gelijk starten met mijn eerste opdracht! Als PMO’er bij een grote oliemaatschappij ben ik betrokken bij de implementatie van een nieuw HR-systeem.

De eerste drie weken als Quintopper

Hoewel ik gelijk bij de klant op kantoor zat, voelde ik me meteen thuis bij Quintop. Door de openheid en betrokkenheid van collega’s, de vrijdagen waarop veel collega’s bij Quintop werken in plaats van bij de klant en de gezellige, informele borrels heb ik binnen no time de sfeer geproefd en verhalen mogen horen over de interessante opdrachten van collega’s. Ook volgde ik de eerste trainingen en kreeg ik direct een mentor toegewezen met wie ik kan sparren over mijn doelen en de situaties die zich (kunnen) voordoen tijdens mijn opdracht. Professionele en persoonlijke ontwikkeling staan in die gesprekken echt centraal.

Thuiswerken door de coronacrisis

Helaas kwam na slechts drie weken werkzaam te zijn op mijn eerste opdracht de coronacrisis om de hoek kijken. Dit betekende snel omschakelen: van de dynamiek op kantoor naar een rustige home office. Gelukkig heb ik in die eerste drie weken zowel informeel als formeel ‘offline’ kennis kunnen maken met mijn collega’s bij de klant en heb ik een goed beeld gekregen van mijn rol binnen het project. Dat gaat op kantoor toch net iets makkelijker dan online. Hoewel het thuiswerken me prima afging, ben ik blij dat het sinds mei weer mogelijk is om bij Quintop op kantoor te werken. Op die manier ervaar ik toch het ‘kantoorgevoel’ weer en blijf ik me tevens verbonden voelen met mijn Quintop-collega’s!

Mijn opdracht

Het project waarop ik als PMO’er werkzaam ben is onderdeel van een programma waarin het digitaliseren van de HR-processen centraal staat. Alle HR-processen worden overgezet van het huidige HR-systeem naar een nieuw HR-systeem dat werkt op basis van Software As A Service (SAAS). Ons team houdt zich bezig met het overzetten van Learning – in het bijzonder trainingen die worden afgenomen door alle (internationale) klanten van de klant. Mijn takenpakket is divers. Zo ben ik verantwoordelijk voor allerlei PMO-taken, maar zorg ik ook voor de communicatie met alle externe klanten. Zij testen het nieuwe Learning-systeem en moeten tegelijkertijd tevreden worden gehouden. Daarnaast denk ik mee over de invulling van sessies waarin we stakeholders laten kennismaken met het nieuwe Learning-systeem. Ik krijg zelfs een inkijkje in het verloop van de verschillende processen en beantwoord de vragen die onze testers hierover hebben. Samengevat: een zeer diverse en uitdagende opdracht, waarvan ik erg veel leer en waarin ik goed begeleid word vanuit Quintop!

Meer over het High Potential Programma