Lennart Cramer

Aan de slag als High Potential

In januari ben ik als High Potential gestart bij Quintop. De eerste week stond vooral in het teken van mijn onboarding; ik maakte kennis met de organisatie, werkprocessen en collega's door bij hen, op locatie bij de klant, langs te gaan voor een kennismakingsgesprek. Een goede manier om snel te weten te komen wie je collega's zijn en op welke projecten zij zitten. In mijn tweede week werd duidelijk wat mijn eerste opdracht zou worden, dus daar heb ik mij vervolgens volledig op gestort, zodat ik wist wat mij te wachten zou staan en ik goed voorbereid aan de slag kon gaan.

Waarom heb je begin dit jaar gekozen voor Quintop?

Als High Potential werk je in twee jaar tijd aan verschillende opdrachten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Zo maak je in korte tijd kennis met meerdere sectoren, producten en bedrijfs- en veranderprocessen. Daarnaast is het erg waardevol dat je als trainee intensief wordt begeleid en er trainingen worden georganiseerd bijv. op het gebied van projectmanagement en adviesvaardigheden. Je bent dus voortdurend bezig met je eigen ontwikkeling. Kortom, een ideale omgeving om nieuwe ervaringen in op te doen.

Waar heb tijdens je eerste opdracht aan gewerkt?

Tot oktober werkte ik als Informatie Analist bij een fintech organisatie. Hier ben ik betrokken geweest bij de introductie en uitbreiding van een nieuw credit managementsysteem. Mijn opdracht was om de wensen en behoeften van stakeholders in kaart te brengen, workflows uit te tekenen en requirements te vertalen naar user stories. Een erg leerzame rol waarbij je in een complexe, dynamische omgeving snel moet schakelen om de business need bij verschillende stakeholders te achterhalen.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Omdat mijn eerste opdracht net is afgelopen, zijn we op dit moment op zoek naar een mooie vervolgopdracht die bij mij past en waarin ik mezelf verder kan ontwikkelen. Dit kan een meer projectmanagement-achtige klus zijn, maar ook een meer HR-inhoudelijke rol. Dat hangt af van verschillende factoren, bijv. welke opdrachten opportuun zijn en welke vaardigheden er vereist zijn voor de opdracht. Het is altijd een spannende zoektocht naar een passend vervolgproject, maar er zijn genoeg klussen en projecten die (gaan) spelen dus daar zit vast en zeker een mooi project tussen voor mij.

Meer over Lennart