Sylvie van der Zanden

Afstuderen op e-HRM

digital-hr
1 min leestijd

Via de kracht van Social Media ben ik in maart bij Quintop terecht gekomen, waar ik op dit moment mijn masterscriptie aan het schrijven ben over de toepassing ervan in het HR werkveld.

Online

Online kanalen worden niet langer alleen voor privé doeleinden gebruikt, maar in toenemende mate ook voor werk. Ook in ons werk willen we alle voordelen die we privé ervaren terugvinden, zoals: snelheid, online en eenvoud. In de HR tak wordt dit bewerkstelligd door de implementatie van e-HRM technologieën. E-HRM technologieën nemen administratieve werkdruk weg en ondersteunen de HR medewerker terwijl andere medewerkers gebruik kunnen maken van meer zelfservice. Door de implementatie van e-HRM systemen zullen dus de werkzaamheden van medewerkers veranderen. Tijdens mijn onderzoek focus ik me op de implementatie van e-HRM systemen waarbij ik niet alleen kijk hoe e-HRM het werk beïnvloedt, maar ook hoe de werknemer deze verandering van zijn werk ervaart.

Employee experience

In de huidige HR literatuur ligt de focus vooral op de acceptatie van e-HRM systemen en hoe deze het werk veranderen. Echter, aangezien de focus op medewerkers en hoe zij de organisatie ervaren steeds belangrijker is, is het interessant om inzicht te verkrijgen in de relatie tussen e-HRM systemen en medewerker. Trendwatchers duiden de ervaringen van werknemers aan met de term: Employee Experience. Een positieve Employee Experience zou resulteren in een verbeterde performance. Immers, een medewerker die positieve ervaringen heeft, zal zich meer verbonden voelen met de organisatie en naar waarschijnlijkheid beter presteren.

HR Technologie

Naarmate ik bezig ben met mijn onderzoek ben ik met verschillende HR trends en onderzoeken tegen gekomen. Technologie verandert ons werk met een enorme snelheid en de mogelijkheden zijn eindeloos. Technologie gaat niet alleen bepaalde taken overnemen, maar daagt ons ook uit om met complexere taken om te gaan. Aangezien de medewerker die met de nieuwe technologieën aan de slag moet gaan hierdoor steeds belangrijker wordt, ben ik benieuwd hoe dergelijke HR technologieën de ervaring van medewerkers beïnvloeden. Daarover binnenkort meer.

Meer over Sylvie