Afstuderen op e-HRM

digital-hr
1 min leestijd

Via de kracht van Social Media ben ik in maart bij Quintop terecht gekomen, waar ik op dit moment mijn masterscriptie aan het schrijven ben over de toepassing ervan in het HR werkveld.

Online

Online kanalen worden niet langer alleen voor privé doeleinden gebruikt, maar in toenemende mate ook voor werk. Ook in ons werk willen we alle voordelen die we privé ervaren terugvinden, zoals: snelheid, online en eenvoud. In de HR tak wordt dit bewerkstelligd door de implementatie van e-HRM technologieën. E-HRM technologieën nemen administratieve werkdruk weg en ondersteunen de HR medewerker terwijl andere medewerkers gebruik kunnen maken van meer zelfservice. Door de implementatie van e-HRM systemen zullen dus de werkzaamheden van medewerkers veranderen. Tijdens mijn onderzoek focus ik me op de implementatie van e-HRM systemen waarbij ik niet alleen kijk hoe e-HRM het werk beïnvloedt, maar ook hoe de werknemer deze verandering van zijn werk ervaart.

Employee experience

In de huidige HR literatuur ligt de focus vooral op de acceptatie van e-HRM systemen en hoe deze het werk veranderen. Echter, aangezien de focus op medewerkers en hoe zij de organisatie ervaren steeds belangrijker is, is het interessant om inzicht te verkrijgen in de relatie tussen e-HRM systemen en medewerker. Trendwatchers duiden de ervaringen van werknemers aan met de term: Employee Experience. Een positieve Employee Experience zou resulteren in een verbeterde performance. Immers, een medewerker die positieve ervaringen heeft, zal zich meer verbonden voelen met de organisatie en naar waarschijnlijkheid beter presteren.