Manon den Hertog

De eerste maanden…

Half maart ben ik als High Potential gestart bij Quintop. Op de eerste dag kreeg ik een overzicht van het High Potential programma en direct een iPhone en MacBook. Quintop besteedt veel aandacht aan de onboarding. Zo mocht ik de eerste weken op pad naar alle klanten van Quintop om daar met alle consultants kennis te maken. Hierdoor heb ik niet alleen al mijn collega’s leren kennen maar ook een duidelijk beeld gekregen van de opdrachten en klanten van Quintop.

Mijn eerste opdracht

In de eerste weken heb ik naast de kennismakingsgesprekken een senior consultant van Quintop geholpen bij het voorbereiden en faciliteren van scrumsessies bij een kleine bank. In deze sessies hebben we een aantal teams geholpen de scrummethodiek eigen te maken. Sinds 9 weken heb ik mijn eigen opdracht en ben ik als High Potential betrokken bij een groot systeemontwikkelingstraject van een creditmanagement organisatie. Mijn opdracht is om de behoeften van gebruikers te achterhalen en de functionele eigenschappen van het nieuwe IT-systeem vast te leggen. Op deze manier vorm ik een brug tussen de operationele afdelingen en IT. Een leuke uitdagende rol waarbij ik nauw samenwerk met toekomstige gebruikers, teamleiders, softwareontwikkelaars en de product owner.

Betrokkenheid en Coaching

Vanuit Quintop ervaar ik interesse en betrokkenheid bij mijn opdracht waardoor ik nooit het gevoel heb dat ik er alleen voor sta. Zo heb ik naast behulpzame collega’s ook een coach waarmee ik bijvoorbeeld kan sparren over mijn aanpak in een specifieke situatie. Bij Quintop is er een sterke focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit komt niet alleen terug in de begeleiding vanuit mijn coach maar ook in de intervisiesessies en trainingen voor High Potentials.

Kortom, energie in overvloed door een leuke uitdagende rol, fijne collega’s en goede begeleiding!

Meer over Manon