Sylvie van der Zanden

Een kijkje in het leven van een HR Consultant

Ellen is sinds 2,5 jaar in dienst van Quintop Management Consultants. Van origine is Ellen juriste, maar ze heeft na haar studie al vrij snel het juridische vakgebied achter zich gelaten om zich te richten op projectmatige rollen bij diverse private partijen. Na een traineeship bij een grote bancaire instelling is Ellen overgestapt naar een HR rol binnen een Start Up omgeving. Dit was voor haar een unieke kans waarbij ze met vallen en opstaan veel heeft geleerd. De keuze om de overstap te maken naar HR consultancy is door Ellen gemaakt, omdat zij projectmatige rollen wilde oppakken en om nog meer ervaring op te doen in het HR vakgebied.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 2,5 jaar?

De afgelopen tijd bij Quintop zie ik als de bouw van de fundering voor het werken als consultant. Ik heb onder andere in één van mijn eerste opdrachten bij een bancaire instelling veel samengewerkt met andere consultants waardoor ik enorm veel kon leren. In mijn laatste opdracht heb ik mijn planning en organisatie vaardigheden verder toe kunnen passen. Hierdoor werd bevestigd dat het werken in omgevingen waar change management nodig is, zoals bij reorganisaties/ herstructureringen mij erg fascineert. De huidige COVID-19 omstandigheden zorgden voor een andere manier van werken, maar ik heb het eigenlijk ook heel positief ervaren en zie het als mooie opening naar een versnelde digitaliseringslag. Daarnaast heeft Quintop mij goede begeleiding gegeven en kansen om verder te groeien.  Ook de gezellige momenten met Quintop collega’s zoals borrels, boottochten en een wadloop wandeling vind ik erg waardevol.

Waar ben je nu mee bezig?

Ik zit momenteel op een opdracht als HR Projectmanager bij een groot chemisch bedrijf. Zij zijn bezig met het zelfstandig maken van een bedrijfsonderdeel. Het is een groot project met veel impact die alle afdelingen van de organisatie raakt. Vanuit de HR workstream organiseren we de allocatie van medewerkers, change management en het splitsen van diverse onderdelen.

Wat zou je iemand willen adviseren die bijvoorbeeld na zijn of haar eerste baan binnen het HR vakgebied een overstap wil maken naar consultancy?

De rol van consultant is heel afwisselend, je leert in korte tijd veel mensen en organisaties kennen en je verdiept je in verschillende kanten van HR. Je hebt een enorme steile leercurve door diverse opdrachten en omgevingen, maar je wordt ook regelmatig in het diepe gegooid. Ik zou nadenken of deze vorm van projectmatig werken bij je past.  

Grote of kleine organisatie

Ik heb bewust gekozen voor een kleine consultancy organisatie. Bij Quintop voelt het als thuiskomen. Iedereen kent elkaar, de lijntjes zijn kort en er hangt een gemoedelijke sfeer. Bij grote consultancy clubs ga je vaak als team naar de organisatie, hierdoor word je minder snel onderdeel van zo’n organisatie. Bij Quintop word je vaak individueel op een opdracht geplaatst waarbij je samen met de klant werkt aan een project. Hierdoor word je ook meer opgenomen in het team en bouw je snel een band op met de klant.

De klanten van Quintop zijn overigens voornamelijk grote corporate organisaties, waardoor de projecten vaak complex en internationaal zijn.

Hoe kijk je naar de toekomst?

Wanneer ik mijn huidige opdracht heb afgerond hoop ik mij bij een volgende opdracht weer verder te verdiepen in het HR-transitie vak. Internationale verandertrajecten vind ik vooral interessant, door de dynamiek van verschillende werkculturen. Het ‘bouwen aan iets nieuws’ waarbij je als projectmanager zorgt voor de structuur en het op tijd en binnen budget afronden van het project spreekt mij erg aan. Hierbij vind ik het verbinden van medewerkers in verschillende lagen interessant, zodat er een resultaat behaald kan worden waarin iedereen gehoord is en zijn waarde kan toevoegen.