Over haar tijd bij Quintop…

Alweer een half jaar geleden ben ik begonnen als High Potential bij Quintop, maar wat gaat de tijd snel. Niet vreemd, want werkdagen vliegen voorbij, en elke dag is er weer een nieuwe uitdaging. Terwijl ik dit aan het typen ben, ben ik onderweg naar de klant, oftewel, de plek waar ik 4 a 5 dagen in de week aan de slag ben als Junior HR Consultant.

De opdracht

Afgelopen maand is de klant opgesplitst in twee bedrijven. Samen met andere Quintoppers heb ik als High Potential de klant ondersteund bij dit proces, wat een enorme leerervaring was. Niet alleen voor mij, maar ook voor het bedrijf zelf. Om deze splitsing mogelijk te maken, waren er aantal split-teams aangesteld. Elk split-team hield zich bezig met verschillende processen, contracten en systemen die gesplitst moesten worden. Een van deze teams hield zich bezig met HR Systems & Data. De afgelopen maanden ben ik zelf onderdeel geweest van de splitsing van de HR data voor beide bedrijven. Voor een bedrijf van een paar duizend werknemers in totaal, is dat heel wat data! 

Veel geleerd...

Door hierbij betrokken te zijn geweest, heb ik zelf veel geleerd over het belang van goede datakwaliteit, ook om het in de toekomst zo in te kunnen richten dat HR analytischer wordt. Want met zoveel beschikbare informatie kunnen interessante dingen worden afgebakend: wat de verwachte turnover voor 2018 is, hoe werknemers presteren en onder welke omstandigheden en ga zo maar door! Nog 1 maand ben ik hiermee bezig, waarna ik vervolgens naar een nieuwe klant zal gaan.