Traineeship & Trainees

In gesprek met Mentor en Trainee bij Quintop

Ontmoet Inge en Bas

Onze consultants in het spotlicht: vandaag interviewen we Inge, een senior consultant die sinds mei 2022 bij ons werkt, en Bas, een junior consultant en trainee die sinds 9 oktober 2023 deel uitmaakt van ons team. Inge fungeert als Bas’ mentor en samen hebben ze een mooie vorm gegeven aan ons mentorschapsprogramma.

Het Mentorschap

Sinds Bas’ start bij Quintop begeleidt Inge hem tijdens zijn traineeship. Dit mentorschap richt zich zowel op inhoudelijke hulp als op persoonlijke ontwikkeling. Samen hebben ze een succesvolle aanpak gevonden die aansluit bij hun behoeften en de basisprincipes van Quintop.

Niet alleen inhoudelijke Begeleiding

Inge: “Bij de inhoudelijke begeleiding gaat het niet alleen om het oplossen van uitdagende vraagstukken, maar ook om de manier waarop deze worden aangepakt. We analyseren wat goed gaat, wat verbeterd kan worden en hoe we dat kunnen realiseren. Hierdoor leert Bas vaardigheden die hij in de toekomst kan toepassen.”

Bas: “We komen minimaal één keer per maand samen om zowel complexe als minder complexe vraagstukken te bespreken. Daarnaast reflecteren we twee keer per maand. Deze reflectiemomenten vormen de basis voor onze maandelijkse besprekingen.”

Oplossingsgericht en Ontwikkelingsgericht

Inge: “Ik streef ernaar om zowel oplossingsgericht als ontwikkelingsgericht te begeleiden. We bespreken niet alleen praktische zaken die Bas tegenkomt in zijn projecten, maar ook zijn vaardigheden en hoe hij zich voelt. Er is altijd ruimte voor persoonlijke kwesties.”

Bas: “Het is prettig dat ik de volledige ruimte en flexibiliteit krijg om zowel persoonlijke als praktische zaken te bespreken. Inge is voor mij niet alleen een mentor, maar ook een sparringpartner met veel ervaring en kennis.”

Persoonlijke Groei en Samenwerking

Inge: “Ik vind het geweldig om iemand te helpen bij het begin van zijn of haar carrière. Het geven van tips waar een trainee echt iets aan heeft en te zien hoe blij ze daarvan worden, geeft mij veel voldoening. Bovendien is het voor mij ook een leerzaam traject.”

Bas: “Het voelt echt alsof we het samen doen. Voor mij is het traject zeer leerzaam en toegankelijk. De ruimte die er binnen Quintop is om iedereen te benaderen, geeft mij een prettig gevoel.”

Waardevol

Het mentorschap bij Quintop is een waardevol tweerichtingsverkeer van leren en groeien. Zowel Inge als Bas ervaren dit traject als een samenwerking waarin ruimte, flexibiliteit en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.

Wil jij ook onderdeel zijn van een team waar persoonlijke groei en samenwerking voorop staan? Kom dan bij ons werken en ervaar het zelf!

Onderdeel zijn van ons team?
Solliciteer hier
Vragen?