Madelon Snel

Kennis maken met….

Waarom werk je graag voor Quintop?

Quintop bestaat dit jaar 20 jaar en heeft zich bewezen als professioneel HR Adviesbureau. Ik vind het fijn om in een klein, enthousiast team te werken en tegelijkertijd projecten te doen bij grote, aansprekende organisaties. Ik ben een echte dienstverlener en vind het geweldig om concrete resultaten voor klanten te boeken.

Hoe ben je bij Quintop terecht gekomen?

Eerlijk gezegd, had ik tot begin 2015 nog nooit van Quintop gehoord. Hierin heeft LinkedIn verandering gebracht. Eigenlijk was ik helemaal niet op zoek naar een baan als externe consultant, maar toen ik de vacature van Quintop op LinkedIn zag, werd ik toch nieuwsgierig! De mogelijkheid om bij verschillende opdrachtgevers ‘een kijkje in de keuken te nemen’ en de prettige sfeer tijdens de sollicitatiegesprekken trokken mij over de streep.

“De mogelijkheid om bij verschillende opdrachtgevers een kijkje in de keuken te nemen en de prettige sfeer tijdens de sollicitatiegesprekkentrokken mij over de streep”.

Welke activiteiten pak je naast je werkzaamheden bij de klant op?

Quintop is vorig jaar gestart met de High Potential Pool en ik ben mentor van een van deze kanjers: Teska Meijers. Dit vind ik superleuk om te doen. Daarnaast werk ik samen met drie collega’s aan de ontwikkeling van onze dienst HR Change & Advisory. We hebben hiervoor het Quintop HR Maturity model ontwikkeld, dat als basis dient voor de HR Excellence scan. Met deze scan verschaffen we inzicht in de huidige en gewenste HR volwassenheid, de actuele knelpunten en een concreet verbeterplan, dat we graag samen met de klant implementeren.

Waar ben je nu mee bezig?

Ik werk sinds augustus 2016 als Projectleider Ondersteuning bij Amnesty International in Amsterdam. De afdeling Ondersteuning bestaat uit de teams HR, Financiën, IT, Facilitair beheer, Ledenadministratie en receptie. Zij kwamen niet toe aan de uitvoering van een aantal verbeterprojecten en daarvoor ben ik aangetrokken. Het is een afwisselende en uitdagende klus bij een organisatie, die ik een warm hart toedraag, met betrokken en gezellige collega’s. Ik heb het er enorm naar mijn zin.

“Dankzij een goede voorbereiding, teamwork en een beetje lef is dit succesvol verlopen``.

Wat is het meest interessante moment uit je Quintop carrière dat je niet snel zal vergeten?

Na een aantal jaar voornamelijk als projectleider van Lean Six Sigma verbeterprojecten te hebben gewerkt, kreeg ik bij Quintop de mogelijkheid om aan de slag te gaan op een groot Learning & Development-project bij Hogeschool Utrecht. Voor dit project heb ik vorig jaar een drietal evenementen ontworpen en uitgevoerd. Dit waren grootschalige bijeenkomsten voor 80 tot 100 personen in het Centraal Museum in Utrecht. Op de dag zelf fungeerde ik als dagvoorzitter en vervulde ik de rol van ‘Twan Huys’ tijdens een College Tour met 2 directieleden. Door prikkelende vragen, humor en soms wat scherpte in te brengen gaf ik medewerkers de mogelijkheid om vragen te stellen over de ingezette verandering. Best heel spannend, maar dankzij een goede voorbereiding, teamwork en een beetje lef is dit succesvol verlopen.

Meer over Madelon