Koen van Schaik

Kennis maken met…

Laten we bij het begin beginnen; wie ben je en hoe ben je bij Quintop terecht gekomen?

Ik ben Koen, een van de nieuwe High Potentials bij Quintop. Sinds kort woon en werk ik in Utrecht. Na mijn studie in Nijmegen wilde ik een baan in de consultancy en dus was het een logische stap om naar Utrecht te verhuizen. Gedurende mijn studietijd had ik nog niet eerder van Quintop gehoord, tot ik op een dag een berichtje kreeg van een oud-studiegenoot. Zij vertelde mij vol passie dat ze bij een klein en hecht bureau werkt dat zich richt op de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Het enthousiasme waarmee ze mij dit vertelde heeft me toen aangestoken om diezelfde dag nog mijn sollicitatie op te sturen!

Waar ben je in de eerste maand allemaal mee bezig geweest?

Aangezien ik nog niet direct op een opdracht geplaatst kon worden, ben ik op de spreekwoordelijke ‘bank’ begonnen zoals dat heet. Dat wil zeggen dat ik mij bezighoud met ondersteuning van andere consultants en interne klussen op kantoor. Zo ben ik onder andere een van de partners aan het helpen bij zijn opdrachten bij een grote uitgeverij en een bank. Bij beide opdrachten help ik bij de implementatie van een nieuwe manier van werken; gebaseerd op de agile principes. Het is ontzettend gaaf om te zien hoe de methodes die ik ken vanuit mijn studie in de praktijk toegepast worden en om daar zelf ook een rol in te spelen!

Klinkt goed, en hoe ziet de toekomst eruit?

Nu ben ik nog druk bezig met het ondersteunen binnen o.a. deze twee projecten, maar uiteindelijk is het plan natuurlijk dat ik op korte termijn mijn eigen project bij een klant ga doen. Ondanks dat ik me erg vermaak met de werkzaamheden die ik nu uitvoer, sta ik ook te popelen om me volledig op mijn eigen opdracht te kunnen storten. En hoe dat eruit komt te zien? Wie zal het zeggen!

Meer over Koen