Linda Bos

Kennismaken met Linda Bos

Vorig jaar december ben ik als High Potential gestart bij Quintop. De eerste twee weken stonden vooral in het teken van mijn onboarding; ik maakte kennis met Quintop en mijn nieuwe collega’s, door bij de meeste van hen ook langs te gaan op locatie bij de klant. Een goede manier om snel te weten te komen wie je collega’s zijn en de dienstverlening van Quintop te leren kennen. Ik kan mij vooral nog herinneren dat ik veel energie kreeg om zelf ook aan te slag te gaan en hieraan bij te dragen. In de tweede week volgde ik ook mijn eerste High Potential training en heb ik deelgenomen aan een ontwikkelassessment. Bij Quintop maak je ‘pas’ een assessment wanneer je ook daadwerkelijk in dienst bent. Deze is volledig gericht op je persoonlijke ontwikkeling. In mijn derde week werd duidelijk wat mijn eerste twee opdrachten gingen worden. De meeste Quintoppers gaan fulltime aan de slag bij de klant, maar ik kreeg de uitdaging om juist verschillende opdrachten te combineren. 

Waarom heb je gekozen voor Quintop?

In de zoektocht naar een functie binnen de consultancybranche, speelden de volgende aspecten voor mij een belangrijke rol. Enerzijds wilde ik mij verder ontwikkelen binnen human resources en kennis maken met verschillende omgevingen en afwisselende opdrachten. Anderzijds vond ik het belangrijk dat ik mij thuis voelde bij de ‘thuisbasis’ en er een open omgeving was waar ik mijzelf kon zijn. Het eerste component, is bij meerdere organisaties natuurlijk terug te vinden. Wel sprong het High Potential programma bij Quintop er voor mij echt uit. Naast dat je in twee jaar tijd aan verschillende opdrachten werkt bij uiteenlopende opdrachtgevers, word je namelijk als trainee ook intensief begeleid en worden er trainingen georganiseerd bijv. op het gebied van projectmanagement en adviesvaardigheden. Je bent dus voortdurend bezig met je eigen ontwikkeling. Het tweede gedeelte, de cultuur, dat moest gewoon goed voelen. Tijdens de sollicitatieprocedure ben ik volledig mijzelf geweest en bleek de klik er van beide kanten te zijn; er was een match!  

Waar heb je tijdens je eerste opdracht(en) aan gewerkt?

Gedurende het eerste half jaar, heb ik vier verschillende parttime opdrachten mogen uitvoeren bij diverse organisaties. Een deel van de opdrachten ontstond uit het ontwerpen en uitvoeren van een ‘medewerkersonderzoek’ en bij andere opdrachten speelde het thema ‘arbeidsvoorwaarden’ een belangrijke rol. Bij één van de organisaties was ik bijvoorbeeld betrokken bij het in co-creatie moderniseren van de arbeidsvoorwaarden, terwijl ik op een andere plek juist de projectleiding had over een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Vooral ook erg leerzaam om op zoveel plekken tegelijk betrokken te zijn. 

Hoe ziet de toekomst eruit?

Van mijn opdrachten zijn er een aantal afgelopen en voor een aantal klanten kan ik nog verder met mooie vervolgvraagstukken. Ik zie uit naar nog veel mooie projecten waarin ik mijn meerwaarde kan aantonen.   

Meer over Linda