Koen en Liesbeth kijken terug op de afgelopen 3 jaar

Koen & Liesbeth zijn 3 jaar in dienst bij Quintop. Beiden zijn ze in het Quintop traineeship gestart. Na dit 2 jaar succesvol te hebben doorlopen, stroomden zij vorig jaar door naar de functie van Consultant.

Beiden nu 1 jaar consultant; ervaren jullie dit nu anders dan de eerste 2 jaar als ‘high potential’?

Liesbeth: Waar bij mij de eerste twee jaar meer gericht waren op de rol als PMOer, kon ik bij de volgende klant al snel de PM rol oppakken. Dit zorgde voor meer verdieping en verantwoordelijkheid. De eerste twee jaar waren erg nuttig en interessant om mee te draaien in een groot lopend internationaal programma om zo de ins en outs van project- en programma management tot je te nemen incl. de diversiteit aan stakeholders in een multinational corporate. Het afgelopen jaar heb ik me meer inhoudelijk ook kunnen verdiepen op het gebied van HR systems, data & job management binnen een ander bedrijf. De verschillen tussen beide klanten zijn ook erg leerzaam.

Koen: Ik heb tijdens de eerste 2 jaar voor 6 verschillende bedrijven mogen werken. Soms in verschillende en soms in vergelijkbare rollen, waarin ik me bezighield met het vernieuwen van arbeidsvoorwaardenpakketten. Verder bracht het juist ook veel afwisseling met zich mee; van de volledige breedte aan HR taken als HR adviseur, tot PMO en project management ervaring in een grootschalig programma. Juist door verschillende organisaties te zien, werd het starten van nieuwe opdrachten steeds makkelijker. Je leert snel te schakelen en in korte tijd volledig mee te draaien bij de klant. Steeds vaker viel het me op dat ik inzichten uit vorige opdrachten kon inzetten bij nieuwe opdrachten.

Waar zijn jullie nu mee bezig?

Liesbeth: Op dit moment ben ik als PM werkzaam op de HR Global afdeling van een internationaal Chemiebedrijf. In dit project omtrent Job Management heb ik met veel verschillende stakeholders te maken op verschillende niveaus alsmede over de hele wereld verspreid én uit verschillende organisatie onderdelen, R&D, fabrieken tot HR. Dat maakt het extra divers en uitdagend.

Het hielp dat ik hier al even werkte voordat covid-19 losbarstte, waardoor ik de meeste mensen al kende voordat alles opeens op afstand moest. Aan de andere kant, veel mensen werken normaal gesproken ook niet in Nederlands, dus het digitaal bellen zat er al wel in.

Koen: Na een tijd meerdere projecten tegelijk te doen, ben ik inmiddels ben ik weer fulltime aan de slag voor 1 klant. Nu ben ik werkzaam in een programma, dat uit meerdere projecten bestaat, bij een grote zuivelcoöperatie. Hier ben ik de rechterhand van de programma manager. Dit betekent dat ik zowel op de achtergrond o.a. de financiële kant van de projecten beheers, maar me op de voorgrond ook bezig houd met delivery en transitie management.

Naast de klantopdracht vind ik het ook belangrijk om goed contact te onderhouden met de rest van de Quintoppers. Zo zitten Liesbeth en ik bijvoorbeeld samen in een intervisie groep waarin we kennis en ervaringen uitwisselen. Nu iedereen vanuit huis werkt is het ook erg fijn om samen een wekelijkse check in te hebben. Zo blijven we toch goed in contact met elkaar.

Hoe zien jullie de komende tijd als consultant voor je?

Liesbeth: Na het afronden van mijn huidige project, hoop ik weer aan een nieuwe uitdaging te beginnen en verder door te groeien.. Daarnaast ben ik ook bezig met interne kennisontwikkeling samen met andere collega’s. Verder hoop ik collega’s weer vaker te zien, dat is toch een erg belangrijk onderdeel van het werk.

Koen: De komende jaren hoop ik me inhoudelijk verder te kunnen blijven ontwikkelen op het gebied van HR en project management. Ontwikkeling zal voor mij een centraal thema blijven. Ik vind het bijvoorbeeld ook erg leuk om trainingen en workshops te geven aan collega’s. Ongeacht waar de volgende opdracht mij weer brengt, is dat zeker iets waar ik mee door wil blijven gaan!