Quintoppers

Inge Helderman

Van HR manager naar senior HR consultant bij Quintop

Inge Helderman is sinds mei 2022 aan de slag als Senior HR consultant bij Quintop HR Consultants. Een grote verandering, aangezien ze acht jaar bij een engineering bureau werkte, onder andere als HR manager. Toch maakte ze de overstap naar consultancy. We spraken haar over deze overstap, over haar beeld van consultancy en over haar eerste twee maanden bij Quintop: ‘’ Je merkt echt dat we bij Quintop het beste willen voor de klant en niet vies zijn van het aanpakken van verschillende vraagstukken’’.

Je eerste maanden bij Quintop zitten erop! Hoe is het je tot nu toe bevallen?

Goed! Die eerste maanden vliegen voorbij. De onboarding bij Quintop is echt goed geregeld – gelijk op dag één had ik al mijn spullen en er was tijd vrij gemaakt om mij welkom te heten. Wat ik prettig vond, is dat ik niet gelijk op een project begon in mijn eerste week. Ik heb die tijd gebruikt om mijn Quintop collega’s en hun projecten te leren kennen. De rol als consultant is voor mij ten slotte nog erg nieuw.

Je hebt hiervoor inderdaad iets totaal anders gedaan. Leg eens uit

Ik werkte hiervoor als HR Manager bij TWD, een Engineering bureau in Rotterdam. In de tijd dat ik daar werkte is het gegroeid van een start-up naar een scale-up bedrijf. Samen met mijn drie HR-collega’s was ik verantwoordelijk voor alle HR-zaken; van recruitment tot persoonlijke ontwikkeling en van salarisadministratie tot de coaching van technisch leidinggevenden. Toen ik besloot om weg te gaan bij TWD, ben ik verder gaan denken en realiseerde ik me dat ik mijn HR-kennis wilde verbreden. Een start-up/scale-up omgeving is mij bekend, dus richtte ik me op een groter bedrijf of de consultancy. Tijdens mijn zoektocht naar een baan werd al wel snel duidelijk dat de ambitie om mijn HR-kennis en kunde te verbreden heel goed kan als consultant, vandaar deze keuze.

Er zijn heel veel consultancybureaus om voor te werken. Vanwaar de keuze voor Quintop?

Dit kwam vooral door de cultuur. Dat is voor mij heel belangrijk. Bij Quintop werken we hard, maar er wordt ook gelachen, we lunchen samen en de vrijdagmiddagborrel wordt niet overgeslagen. Al tijdens mijn sollicitatiegesprekken merkte ik dat er een familie-achtige cultuur heerst waar medewerkers elkaar het beste gunnen. Bovendien wordt er echt geïnvesteerd in activiteiten om elkaar goed te leren kennen. Ik had het geluk dat ik in mijn eerste maand al mee mocht op de lustrumreis van Quintop naar Hvar (Kroatië). Naast alle leuke activiteiten, het lekkere eten en het heerlijke weer, heb ik dit weekend ook echt gebruikt om mijn collega’s beter te leren kennen. Dat familiegevoel werd tijdens die reis nog maar eens benadrukt, dat past echt bij mij als persoon.

Na je eerste week kon je aan de slag bij een klant, kun je vertellen wat je doet

Mijn eerste klus namens Quintop is voor een grote online retailer en webwinkel. Ik ben bezig met een compliance check en een risico-inventarisatie van verschillende beleidslijnen en processen. Wat ik fijn vind is dat ik nu, ten opzichte van mijn vorige werk, veel meer gefocust met de inhoud bezig ben. Voorheen was ik als HR-manager met zoveel verschillende HR-zaken tegelijkertijd bezig, terwijl ik me nu kan focussen op een klant en een project. Dat smaakt naar meer.

Wat is de eerste les die je nu al hebt geleerd in je nieuwe rol?

Vooral lekker proactief en nieuwsgierig zijn om alle informatie te verzamelen die je nodig hebt. Je kunt niet, en zeker als consultant niet, achteroverleunen tot alle informatie maar aan komt waaien. Dit wist ik natuurlijk ook wel van tevoren, maar een proactieve houding is een must. Ik ben een aanpakker die het graag zo praktisch en werkbaar mogelijk oplost. En dat is denk ik ook waarom consultancy en Quintop, tot nu toe, goed bij me past.

Wat zou je meegeven aan iemand die dezelfde overstap overweegt?

Als je relatief snel verschillende organisaties met jouw kennis en kunde wilt helpen, maar ook zelf veel wilt leren, dan moet je zeker voor de consultancy kiezen. Kies daarbij een omgeving die bij je past. Bij Quintop heb je, ondanks dat je bij klanten werkt, ook echt fijne directe collega’s, waardoor je bij een bedrijf hoort. Je bent niet alleen en kunt altijd een collega bellen als je even wilt sparren of een advies nodig hebt. Ondanks dat je veel bij de klant op kantoor bent, zijn veel Quintoppers minimaal één keer per week bij Quintop te vinden.

Over Inge
Inge Helderman is sinds mei 2022 Senior HR Consultant bij Quintop. Ze wordt omschreven als een vrolijke en nieuwsgierige harde werker die houdt van praktische oplossingen. Voordat ze bij Quintop aan de slag ging heeft ze 8 jaar bij TWD (Engineering bureau) gewerkt. Binnen deze organisatie heeft ze verschillende functies bekleed, waaronder HR Manager. Inge woont met haar vriend en dochter in Dorst, een klein dorpje naast Breda. Naast werk en haar gezin, houdt ze van sporten. Je kunt haar geregeld op de wielrenfiets vinden.

Bij Quintop zijn we altijd op zoek naar nieuwe, gezellige en hardwerkende collega’s. Dus kom zeker een keer koffiedrinken en wie weet zie ik jou binnenkort wel bij ons aan de lunchtafel
Bekijk vacatures
Office drinks are fun at Quintop
Vragen?