Melika Parikhah

Melika Parikhah over het afronden van het High Potential programma

Melika Parikhah is 27 jaar en startte haar traineeship in oktober 2020, te midden van Corona. Met een Master in Human Resource Studies en een afgerond traineeship op zak gaat Melika nu verder als Consultant bij Quintop. We stelden haar zes vragen over haar ervaring met het High Potential Program van Quintop.

Gefeliciteerd! Je hebt de traineeship van Quintop, (het High Potential programma) afgerond. Hoe vond je het?

Het was een leuke en leerzame tijd. In het High Potential programma werk je enerzijds aan uitdagende opdrachten bij de klant. Daarnaast volg je trainingen bij Quintop. Door deze combinatie bouw je zo snel mogelijk kennis en ervaring op binnen HR.

Ik heb bij twee bedrijven een opdracht gedaan. De een als Junior HR Business Partner en bij de ander als HR Project Manager Officer (PMO).
Als Junior HR Business Partner ben je de schakel en het aanspreekpunt voor de werknemers, maar ook een sparringpartner voor het management.  Denk daarbij aan het adviseren van managers en directie wat betreft HR-vraagstukken, het coördineren van HR Business gerelateerde projecten en ondersteunen van initiatieven voor organisatieontwikkeling. Je maakt een vertaalslag vanuit de strategie van de organisatie naar HR-doelstellingen.

Als HR Project Manager Officer (PMO) heb ik een startup geholpen om een nieuw HR-softwaresysteem te implementeren. Namens Quintop ondersteunde ik het projectteam door te zorgen voor een heldere projectplanning, stakeholdermanagement en de voortgang te monitoren van het project. Wanneer nodig, greep ik ook op tijd in om het project in goede banen te (blijven) leiden en escalatie te voorkomen

En naast het werk volgde je ook nog trainingen?

Dat klopt, de trainingen worden gefaciliteerd vanuit Quintop en zijn heel divers. Ze kunnen onderverdeeld worden in de volgende hoofdclusters: persoonlijke ontwikkeling, communicatievaardigheden, projectmanagement, HR en acquisitie.

Het is een aanvulling op wat je leert in de praktijk en je blijft ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen & trends op het gebied van HR. De twee trainingen op het gebied van communicatie waren mijn favoriet. Wie heeft welke voorkeur qua communicatiestijl? Hoe kan hier het beste op anticiperen én bij jezelf blijven? Er was ook een acteur aanwezig waarmee we gesprekken oefenden. Zo enorm leerzaam! Die skills leer je niet uit boeken.

Daarnaast vond ik de trainingen erg gezellig, omdat je ze samen met de andere trainees volgt. Iedereen is veel aan het werk bij hun opdrachtgevers en om dan samen te komen en ervaringen uit te wisselen is heel fijn. Je leert elkaar snel goed kennen. En het zou Quintop niet zijn als we niet af zouden sluiten met een borrel.

In tegenstelling tot andere High Potentials heb jij het programma iets anders doorlopen. Leg eens uit?

Inderdaad, dat heeft twee redenen: ten eerste begon ik net toen Corona uitbrak. Omdat iedereen vanuit huis moest werken heb ik mijn team en de organisatie pas na een half jaar in het echt gezien. Dat was even omschakelen, net als voor ieder ander. Het contact is daardoor anders geweest.

Daarnaast heb ik in twee jaar tijd relatief lang bij een opdrachtgever gezeten. Bij de organisatie waar ik als Junior HR Business Partner heb gewerkt, kreeg de kans om veel verschillende rollen en projecten op te pakken binnen deze organisatie. Dat was enorm leerzaam! Er zat veel variatie in, dus toen zowel ik als de opdrachtgever wilde verlengen, was ook Quintop akkoord. Quintop heeft als voorwaarde dat je in je traineeship blijft leren en ontwikkelen, en dat kon gelukkig ook op deze manier.

Was er iets waar je van tevoren zenuwachtig voor was? Hoe pakte dat uiteindelijk uit?

Het was mijn eerste echte rol bij een grote opdrachtgever en dat vond ik, net als velen, erg spannend. Kan ik het wel? Wat als ik er niks van snap? Toen ik aan de opdracht begon was ik nerveus voor het onbekende, maar dat komt vanzelf goed wanneer je eenmaal bent begonnen. Ik heb geleerd de dat je het soms maar gewoon op je af moet laten komen. Heel veel komt vanzelf op z’n pootjes terecht.

Werd je goed begeleid als starter?

Jazeker, de begeleiding vanuit Quintop is heel goed. Tijdens mijn mentorgesprekken hebben we het regelmatig gehad over mijn ontwikkeling, maar kon ik ook bij mijn mentor terecht als ik een probleem had of even wilde sparren. Daarnaast staan echt alle Quintoppers voor je klaar als je een vraag hebt over een inhoudelijk onderwerp. Quintop is een kleine groep waar iedereen je graag helpt, dus je hoeft niet bang te zijn dat je op jezelf bent aangewezen.

Daarnaast heb je, in tegenstelling tot andere traineeships, intervisie. Samen met je mede trainees vorm je een intervisiegroep. Daarin bespreek je situaties -casussen- waar je in je werk tegenaan loopt en brainstorm je samen met je trainees over passende oplossingen. Het is een fijne manier om ervaringen met elkaar te delen en met elkaar te kijken naar hoe je dit kan oplossen.

Wat zou je mee willen geven aan toekomstige trainees?

Je hebt je eigen ontwikkeling en groei uiteindelijk zelf in de hand. Quintop helpt je daar erg goed bij, maar je staat zelf aan het stuur – maak dus echt een keuze op basis van wat bij je past. En vergeet niet te genieten van je traineeship! Geniet met je gezellige collega’s van de borrels, georganiseerde uitjes en natuurlijk de lustrum trip. Het leven is meer dan alleen werken.

 

Melika Parikhah is 27 jaar en startte de traineeship van Quintop in oktober 2020, te midden van Corona. Met een Master in Human Resource Studies en een afgerond traineeship op zak gaat Melika nu verder als Consultant bij Quintop. Ze kijkt het meeste uit naar het Personal Leadership Program die ze gaat volgen met de andere (senior) consultants. Daarnaast is ze klaar voor nieuwe opdrachten in een zwaardere rol.

Wil je ook aan de slag als trainee? Solliciteer hier