Quintoppers

Corstiaan Eggink

Nieuwe Associate
Corstiaan Eggink heeft zich als Associate verbonden aan HR-adviesbureau Quintop. “Met onze projectkennis en Corstiaans HR- en interimbasis sluiten we uitstekend op elkaar aan”, aldus Quintop-partner Wilco Bontenbal.
De afgelopen twintig jaar heeft Corstiaan brede ervaring opgedaan als projectmanager, adviseur en senior HR-manager. Hij begon zijn professionele loopbaan bij ABN Amro, waar hij gedurende tien jaar leidinggaf aan verschillende afdelingen.Vervolgens heeft hij zich bij bedrijven als Geldservice Nederland en Geldmaat verder gespecialiseerd in het HR-vakgebied, waarna hij is begonnen als zelfstandig HR-professional. In de vele verschillende rollen die hij bekleedde hield Eggink zich onder meer bezig met het aansturen van HR-teams, het implementeren van HR-instrumenten, het betrekken van de ondernemingsraad, het onderhandelen met vakbonden en diverse in- en outsourcingstrajecten.”Corstiaan is een echte man uit de praktijk,” aldus Quintop-partner Wilco Bontenbal, die de kersverse Associate tevens omschrijft als een “echte pionier” die het inspirerend vindt om nieuwe dingen op te starten. “Hij beoefent het HR vak, als daadkrachtig HR (interim) manager en HR projectmanager, vanuit een enorme hoeveelheid kennis en ervaring.””Met mijn creativiteit kom ik snel tot originele oplossingen,” zegt Eggink daar zelf over. “Ik acht mij verantwoordelijk voor wat ik zeg en afspreek, en daarbij voer ik mijn werk altijd uit met passie. De meeste energie krijg ik van trajecten waarbij ik organisaties help de aandacht voor de mens en de aandacht voor het resultaat in de juiste balans te brengen. Met deze cultuur verandertrajecten help ik organisaties om meer wendbaar te worden en daarmee succesvoller.”

Quintop en Eggink kennen elkaar sinds begin dit jaar. “Ik ben met Quintop in contact gekomen door een medewerkster van Quintop,” legt Eggink uit. “Zij ging uit dienst omdat ze een nieuwe uitdaging had gevonden. Zij was zo betrokken bij Quintop en haar opdrachtgever Quion, dat ze bij haar vertrek wel een goede vervanging wilde regelen. Dat zegt wel iets over de medewerkers bij Quintop.”Zo begon de samenwerking, waar Bontenbal nu met veel plezier de volgende stap in zet. “Al snel kwamen we erachter dat de samenwerking heel prettig is en aanvullend op het al bestaande aanbod van Quintop. Door zijn aanpak in combinatie met zijn passie, past Corstiaan heel goed bij Quintop. Niet voor niets is onze slogan, Passion Through Quality.”

Eggink profiteert op zijn beurt weer van de expertise van Quintop. “Toen ik op zoek was naar een opdracht leek het mij een voordeel om te werken via een consultancybureau. Soms wil je gewoon kunnen sparren of wil je snel inhoudelijke kennis van een bepaald onderwerp tot je nemen. En zo voelt het ook. Ik heb al meerdere keren gevraagd of iemand binnen Quintop mij kon helpen met een bepaald onderwerp. Deze kennis zit altijd bij een van de Quintop-collega’s waardoor ik zeer snel kon schakelen.”

Bontenbal benadrukt daarnaast de inhoudelijke klik: “We hebben dezelfde ideeën over hoe je organisaties toekomst proof kunt maken. Wendbaarheid in organisatievorm, maar ook het organiseren van succes in organisaties is waar we gezamenlijk opdrachtgevers nu en in de toekomst bij willen helpen. Zo ook op het gebied van Interim HR. Vaak krijgt een interim rol ook een projectachtige opdracht mee. Van kwartier maken tot optimalisatie. Corstiaan en wij zullen in de toekomst samen kijken naar hoe we onze klanten op dit gebied zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.”

Terwijl Eggink net is begonnen, is hij dan ook direct een echt onderdeel van het team. “Samenwerken met Corstiaan voelt al als heel natuurlijk, hij past zonder meer binnen onze groep en werkt en denkt graag mee met ons en draagt bij aan onze ambities”, besluit Bontenbal.

Meer weten?
Neem contact op met Corstiaan
Vragen?