Quintop - Project management 2
Projectmanagement

Optimale projectorganisatie

De inzet van een projectmanagement officer (PMO’er) stelt je in staat om als projectmanager de kwaliteiten en taken binnen jouw projectteam optimaal te benutten. Hoe? Door de projectmanagementtaken te verdelen in twee gespecialiseerde rollen.

De rol van de projectmanager

Veel transformatie-initiatieven dreigen te mislukken doordat het zo moeilijk is om focus te behouden. Door als projectmanager je externe focus te vergroten en dit aan te vullen met de interne focus van een PMO’er wordt de projectorganisatie optimaal benut. Zo stelt een projectmanager zich in staat om als eindverantwoordelijke de juiste koers van het project te bepalen.

Op deze manier neemt een PMO’er kostbare tijd uit handen van de projectmanager; die hij normaliter kwijt is aan administratieve en organisatorische projecttaken. Tijd die een projectmanager extra kan besteden aan zijn specialisme: stakeholder- en verwachtingsmanagement.

De PMO’er ontzorgt

Een PMO’er zorgt dat de projectorganisatie vanaf de basis goed staat. Kortom: een continue bewaking op de voortgang van planning, budget en scope. Bij meer complexe projecten is de PMO’er de spin in het web die de lijnen onderhoudt met de projectleiders van deelprojecten.

De consultants van Quintop hebben intensieve ervaring als PMO’er bij kleine maar ook zeer grote projecten. Zo worden PMO’ers van Quintop vaak ingezet voor de uitrol van projecten over diverse landen. De PMO’ers hebben kennis van veranderingen, zijn gespecialiseerd in draagvlakcreatie en realiseren daardoor change maximalisatie. Met een extra paar oren en ogen signaleren zij kansen en bedreigingen binnen het projectteam. Dit maakt de PMO’ers van Quintop een goede sparringspartner voor jouw project.

Ook een projectmanager of PMO'er nodig?
Neem contact op met Erik
Erik Geerts 2023
Vragen?