Traineeship & Trainees

Reflectie op groei: Zithe's reis en advies

Zithe heeft met succes het tweejarige traineeship programma bij Quintop afgerond en is gepromoveerd tot HR Consultant!

Het traineeship van Quintop is een uitgebreid programma dat is ontworpen om jonge professionals en WO-afgestudeerden te laten uitgroeien tot allround HR-consultants. Tijdens het programma werken trainees aan diverse projecten voor prestigieuze klanten zoals AkzoNobel, ASML en Bol. Daarnaast krijgen zij intensieve training in projectmanagement, HR-expertise en communicatievaardigheden.

Vandaag spreken we met Zithe over haar ervaringen bij Quintop.

Terugkijkend op de afgelopen 2 jaar? Wat zijn de belangrijkste lessen die je hebt geleerd?

  • Vind intrinsieke motivatie: Als je echt op zoek bent naar waardevolle intrinsieke inzichten binnen je opdrachten,voedt dit je doel en energie. Zoek naar werk of taken binnen je opdrachten die je innerlijke drive aanwakkeren.
  • Spreek je uit als junior: Laat je titel je stem niet smoren. Junioriteit doet niets af aan de waarde van je inzichten. Spreek je vol vertrouwen uit!
  • Beheers de basis: Zelfs in complexe omgevingen zijn sterke basisvaardigheden cruciaal. Verfijn de basis om een solide basis te bouwen voor groei. Laat je niet overweldigen door nieuwe omgevingen tot het punt dat je deze kernfundamenten vergeet (en vraag om hulp)!

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

  • Consultancy & Groei: Ik geniet enorm van mijn reis als consultant! Het is een continue leercurve en ik ben benieuwd naar de veranderende wereld van HR.
  • Change Management & Advocacy: Ik ben bijzonder geïnteresseerd in verandermanagement en belangenbehartiging voor mensen op de werkplek. Ik ben mijn vaardigheden aan het aanscherpen om een toekomstige leider op dit gebied te worden.
  • People-Centric HR: Mijn kernwaarde is ervoor zorgen dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Belangenbehartiging van mensen, het versterken van diverse stemmen, resoneert sterk bij mij om een inclusieve omgeving te creëren.

Heb je tips voor afgestudeerden die op zoek zijn naar een functie als HR Consultant?
Eerlijkheid is essentieel: Wees gedurende je hele carrière eerlijk tegen jezelf. Maakt dit pad je echt gelukkig en geeft het je energie? Wees eerlijk over hoe je je voelt en hoe elke stap past bij je doelen.

Wil jij ook onderdeel zijn van (internationale) projecten
én jezelf ontwikkelen in ons tweejarige traineeship?
Solliciteer hier
Vragen?