Quintoppers

Rick Weijers

Promoveert naar Senior HR Consultant bij Quintop

Quintop HR Consultants trapt het jaar goed af met de benoeming van een nieuwe Senior Consultant. Rick Weijers is sinds 2019 verbonden aan ons bedrijf en in slechts drie jaar tijd heeft hij de sprong gemaakt van Trainee, naar Consultant, en uiteindelijk naar Senior Consultant. Tijd om meer te weten te komen over Rick’s promotie en ervaringen bij Quintop.

Gefeliciteerd met je nieuwe rol, Rick! Dat is een lekkere start van het nieuwe jaar.
Bedankt! Het voelt geweldig om 2023 te beginnen als senior consultant. Ik kijk ernaar uit om steeds meer te kunnen bijdragen bij de bedrijven waar ik voor mag werken. Bovendien krijg ik nu ook de mogelijkheid om het komende jaar één of meerdere trainees te begeleiden in hun ontwikkeling.

Je bent in een hele korte tijd doorgegroeid. Wat heeft je geholpen om zo snel door te groeien naar Senior HR Consultant?
Plezier, drive en ook zeker een portie geluk. Ik heb simpelweg veel plezier in mijn werk, wil hard werken om de klant tevreden te stellen en ik ben dankbaar voor de mogelijkheden en omstandigheden die me in staat hebben gesteld om mezelf te bewijzen. Daarnaast heb ik ook enorm veel voordeel gehad van de ondersteuning en begeleiding van mijn collega’s en leidinggevenden, bijvoorbeeld in het persoonlijk leiderschap programma waar alle medior en senior consultants aan deelnemen bij Quintop. Afgelopen zomer zaten we anderhalve dag op een 20 meter lang zeilschip. Samen moesten we ervoor blijven zorgen dat het schip bleef varen, we werden om de beurt een keer uitgedaagd om aan het roer te gaan staan. Ik ervaarde hier weer hoe het is om ongelofelijk buiten mijn comfortzone te zijn en hoe ik handel als leider op zo’n moment. Je reflecteert en leert enorm veel van elkaar op deze dagen.

Waar kijk je in je nieuwe rol het meest naar uit?
Ik kijk er erg naar uit om te werken met een grote diversiteit aan internationale klanten, met toenemende verantwoordelijkheden en het oplossen van hun unieke uitdagingen. Daarnaast is het begeleiden van één of meerdere van onze eigen junior collega’s ook iets wat me erg aanspreekt. Hoewel er natuurlijk nog veel te leren valt, kijk ik enorm uit naar deze ervaring.

Je bent begonnen als trainee programma van Quintop. Hoe heeft het traineeship bijgedragen aan je persoonlijke groei?
Door samen met andere trainees in het traject te zitten, leer je elkaar heel goed kennen. Feedback krijgt dan steeds meer diepgang. Ik heb bijvoorbeeld van mijn collega’s geleerd dat als ik meer van mezelf laat zien, ik meer impact heb op anderen. Dat gebruik ik nu ook in mijn projecten bij klanten.

Aan ambitie geen gebrek. Wat is je volgende doel?
Ik wil graag doorgaan op dezelfde voet: mij inzetten voor internationale HR-transformatie projecten in een multiculturele omgeving. Op de lange termijn droom ik ervan om ook in een leidinggevende rol mijn waarde toe te toevoegen, maar tot die tijd doe ik mijn best om een positieve impact te hebben op de bedrijven waarvoor ik werk en de mensen met wie ik samenwerk.

We spraken ook je mentor, Marja van den Tweel, over deze stap. Zij zei daar het volgende over: ‘’Rick is een echte Quintopper. Hij werkt met veel passie en haalt het beste in zichzelf naar boven. Samen praten we over de topics die hij wil ontwikkelen en daar gaat hij dan heel bewust mee aan de slag. En dit leidt tot deze mooie carrière voor Rick bij Quintop. Ik kijk uit naar de volgende fase van Rick als consultant én als collega’’.

Mooie woorden, wat doet dat met je?
Dat is altijd fijn om te horen! Ik vind het erg fijn dat Marja als mentor echt met mij meedenkt en ook zelf observaties heeft over wat ik nog kan verbeteren. Ik waardeer dat enorm, zeker omdat ik met deze feedback uitgedaagd wordt om mijzelf te blijven ontwikkelen, daar heb ik mijn hele werkende leven profijt van.

Wat zou je mee willen geven aan iemand met dezelfde dromen?
Ik moet zeggen dat het erg afhangt van je persoonlijke situatie, maar ik kan wel vertellen wat voor mij werkt. Ik zou adviseren om een duidelijk gedefinieerd doel vast te stellen, hier vastberaden naartoe te blijven werken en om daarnaast op dagelijkse basis ook je fysieke en mentale ontspanning te blijven zoeken. Tot slot help het om op zoek te gaan naar mentoren en rolmodellen die het pad van je doel al hebben bewandeld.

 

Bij Quintop staan persoonlijke ontwikkeling en groei centraal. We bieden onze Quintoppers de kans om hun zakelijke en persoonlijke vaardigheden te versterken en verder te ontwikkelen. We creëren een stimulerende omgeving waar onze Quintoppers uitgedaagd worden, waar ze kunnen groeien in hun functie en waar ze kunnen leren van elkaar. Pragmatisch samenwerken: dat vinden we belangrijk. 

Wil je meer weten over de senior rol bij Quintop?
Bekijk dan de vacature
Naar vacaturepagina
Vragen?