Quintoppers

Van trainee naar consultant: een inspirerende reis van groei en ontwikkeling

Anne Bakker en Simone Mentink hebben beiden het tweejarige traineeship van Quintop doorlopen en maakten promotie naar consultant bij het HR-adviesbureau. Ze zijn het er beiden over eens: “Bij Quintop onderga je een steile leercurve, zowel professioneel als persoonlijk.”

Het traineeship van Quintop is een uitgebreid programma van twee jaar, gericht op young professionals en pas afgestudeerde (WO) talenten die zich willen ontwikkelen tot volwaardige HR-consultants. Tijdens het programma werken de trainees aan diverse opdrachten voor gerenommeerde klanten, waaronder AkzoNobel, ASML en Bol, en krijgen ze intensieve training in projectmanagement, HR en communicatie.

Na het afronden van het traineeship hebben zowel Anne als Simone ervoor gekozen om door te stromen naar de rol van consultant, om zo nog meer verschillende kanten van het adviesvak te leren, maar ook om verdieping in de projecten en hun ontwikkeling aan te brengen.

Leren en groeien

Anne kijkt met een glimlach terug op haar tijd als trainee: “Het was een mooie en leerzame reis die heeft bijgedragen aan zowel mijn professionele als persoonlijke groei. Ik ben dankbaar voor de leerervaringen en voel mij na dit traject voorbereid op de volgende stap in mijn carrière.”

Ook Simone deelt haar positieve ervaring: “De afgelopen twee jaar heb ik vooral veel geleerd over mezelf, mijn werkvoorkeuren en mijn passie voor teamwerk om doelen te bereiken.”

Van trainee naar HR-consultant

Met de opgedane kennis en ervaring uit het traineeship zijn Anne en Simone enthousiast begonnen aan hun nieuwe rol als HR-consultant bij Quintop.

Anne motiveert haar keuze: “Voor mij is het belangrijk om anderen te helpen en daarbij een positieve bijdrage te leveren aan organisaties. Daarnaast hecht ik veel waarde aan mijn eigen ontwikkeling, en het werken met diverse klanten aan uitdagende opdrachten draagt daaraan bij.”

Simone beschrijft haar overstap als een “logische stap” en benadrukt haar enthousiasme voor het experimenteren en het opdoen van diverse ervaringen bij klanten. “Doorgaans is geen dag hetzelfde en moeten we regelmatig de koers bijstellen. Deze dynamiek houdt het werk voor mij boeiend.”

Diverse werk- en ontwikkelmogelijkheden

Anne heeft tijdens haar traineeship voor zeven verschillende klanten gewerkt, variërend van kleine organisaties tot grote multinationals. Haar taken omvatten onder andere het moderniseren van arbeidsvoorwaarden, het implementeren van HR-systemen, het opstellen van HR-beleid en het ondersteunen bij het opzetten van een nieuwe HR Organisatie. Op welke klantopdracht ze het meeste trots is? “Voor mij springt er niet per se één opdracht uit. Ik ben vooral trots op mijn vermogen om snel te schakelen en relaties op te bouwen in nieuwe omgevingen.”

Simone deelt haar ervaringen: “Mijn taken varieerden van het ondersteunen bij het (her)ontwikkelen van processen tot het vormgeven en implementeren van een nieuw service delivery model. Daarnaast heb ik een veranderings- en communicatieplan opgesteld voor nieuwe functies in een HR-systeem en een agile transformatie voorbereid. Wanneer ik terugkijk, ben ik misschien wel het meest trots op mijn flexibiliteit. Het vermogen om in verschillende situaties in te springen en met optimisme van start te gaan, vind ik een essentiële eigenschap voor iedere consultant!”

Ontwikkelingsmogelijkheden binnen Quintop

Zowel Anne als Simone benadrukken de collegialiteit en de ondersteuning vanuit Quintop die ze hebben ervaren tijdens het traineeship. Je wordt onderdeel van een traineegroep met wie je trainingen volgt, intervisie-sessies hebt en gezellige activiteiten onderneemt. Daarnaast heb je in het traineeprogramma een vaste mentor die jouw aanspreekpunt is en met wie je reflecteert op jouw ontwikkeldoelen.

Anne benadrukt: “Het samenwerken met ervaren collega’s bij de klant was waardevol voor mijn ontwikkeling. Sparren, van elkaar leren en samen tot de beste oplossingen komen.” Simone wijst op de diversiteit in het trainingsprogramma: “De trainingen op het gebied van agile werken hebben bij mij grote interesse gewekt. Dit is een onderwerp waar ik mij verder op zou willen ontwikkelen.”

Quintop biedt de mogelijkheid om op elk moment in te stromen in het 2-jarig traineeship.

Interesse? Solliciteer nu hier.

 

Vragen?