Traineeship & Trainees

Expat expectations

Werken bij een Nederlands HR adviesbureau als ''niet-Nederlander''

Quintop HR Consultants werkt al 25 jaar voor zowel nationale als internationale klanten. Naast de klanten verbreden we ook onze horizon in onze zoektocht naar nieuw talent, aangezien niet alle consultants Nederlands als moedertaal hebben. Zithe Kamesa is Zuid-Afrikaanse en één van de internationale consultants bij Quintop. We interviewden Zithe over haar ervaring met het werken voor een Nederlands HR Consultancy in Nederland.

Zithe Kamesa, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika en geboren in Zimbabwe, besloot tijdens de pandemie haar master in International Management te gaan volgen aan de Universiteit van Tilburg: ”Ik besloot te verhuizen en in een heel ander land, laat staan continent, te gaan studeren en uiteindelijk ook te gaan werken, hier in het land waar alles met oranje en tulpen versierd is. Een zeer gedurfde en spannende stap die bij mij past omdat ik van jongs af aan al graag wilde reizen. Mijn ouders zorgden ervoor dat ik wist dat er zoveel meer te bereiken, te doen en te zien is. In Zuid-Afrika of waar dan ook; die ervaring wilde ik opdoen.” Zithe leerde dat Nederland een geweldig onderwijssysteem heeft en nog betere mogelijkheden om een carrière te versterken. Dit ondersteunde zowel haar beslissing om in Tilburg te gaan studeren, wat haar hielp goed kennis te maken met het Nederlandse leven, als uiteindelijk te gaan werken bij Quintop in Utrecht, wat paste bij haar volgende carrièrestap.

Van Tilburg naar Utrecht

Quintop HR consultants voelde als een geweldige fit voor Zithe, zowel vanwege de reflectie op haar persoonlijkheid als wat ze verder wil leren binnen haar carrière: ”Quintop gaf aan dat ze hoopten meer internationale kandidaten aan te nemen waarvan ze ook konden leren. Ik wist op dat moment, na stages in change management in zowel een lokale als internationale context, dat ik geïnteresseerd was in werken bij een bedrijf als Quintop. Ik wilde meer doen en weten over de menselijke kant van het bedrijfsleven. Ik denk dat menselijke gerichtheid nu meer dan ooit belangrijk is en het is geweldig om in deze organisatie in die voorhoede van dergelijke expertise te zitten.”

Na haar verhuizing naar Nederland had Zithe al enige verwachtingen van Nederlanders in karakteristiek en cultureel opzicht. In haar beleving zijn Nederlanders over het algemeen erg vrolijke mensen. Ze glimlacht: ”Ondanks dat ze graag klagen over het weer, zijn ze vrolijk en zeer geïnteresseerd in culturele uitwisseling en willen graag meer over je te weten komen. Dat gaat gepaard met enige directheid die vaak verkeerd kan worden uitgelegd als hard of onbeleefd, maar eerlijk gezegd vind ik deze manier van werken soms wel prettig. Het bespaart tijd, en het belangrijkste: je kunt gewoon recht door zee zijn. Dit staat wel in contrast met de expressiviteit en de warme cultuur die ik gewend ben, samen met het geduld en de vlagen van charisma. Niet dat het hier niet bestaat, alleen minder, tot je nader kennis hebt gemaakt met Nederlanders. Het maakt niet uit dat ik geen Nederlander ben, zolang we altijd een open dialoog voeren, wederzijds respect hebben en onze verschillen begrijpen. Uiteindelijk weet iedereen iets wat jij niet weet (of je nu uit Nederland, Zuid-Afrika of ergens anders vandaan komt) en het vergt openheid en bereidheid om dat aan het licht te brengen, in beide richtingen.”

De menselijke kant van zaken doen

Dat Quintop oog heeft voor de menselijke kant van zaken doen, checkt met regelmaat in bij de mensen en Quintoppers letten op elkaar. Dit is iets wat Zithe erg waardeert. Daarnaast geeft ze aan dat het mentorschap ook een geweldige manier is om haar professionele doelen af te stemmen op haar persoonlijke doelen en deze regelmatig op te volgen: ‘‘Ik leer bijna elke dag iets nieuws over het Nederlandse leven en dat is vooral van al mijn collega’s en vrienden. Dat is genoeg voor iedereen om zich op zijn gemak te voelen zou ik zeggen, het maakt deze enorme verandering in landen de moeite waard en spannend. En vergeet niet  onze gezamenlijke lunchtijd op kantoor met goede gesprekken en onze wekelijkse ‘borrels”.

Neem een sprong in het diepee

”Aan iedereen die misschien op zoek is naar een nieuwe kans of een nieuw avontuur in Nederland: Doe het! De Nederlandse werkcultuur heeft een grote waardering voor de balans tussen werk en privé en ik heb het gevoel dat er een diep gevoel van gemeenschap, wederzijds respect en vriendschap bestaat. Dit is voor mij van groot belang nu ik zo ver van huis ben verhuisd. Dit blijkt uit de gesprekken die je uitwisselt met collega’s, het maken van plannen buiten de werkplek en de hulp die geboden wordt om het je altijd naar de zin te maken”, aldus Zithe.

Tot slot adviseert ze iedereen om iets te vinden waar je even gepassioneerd over bent en om een werkplek te vinden die je passie ondersteunt: ”Zoek een plek waar je ideeën welkom zijn, vooral omdat je een ander perspectief op sommige uitdagingen inbrengt. Consultancy is een carrière om te doen als je van dit soort uitdagingen houdt. Er valt altijd wel iets te leren en je weet gewoon nooit wat de volgende kans kan brengen, dit komt door de diversiteit en nieuwheid van het oplossen van zakelijke problemen in verschillende sectoren. Dus, neem de sprong in het diepe, het kan alles zijn waar je op hoopt”.

 

Zithe Kamesa is 24 jaar oud en is in mei 2022 begonnen met het traineeship bij Quintop. Ze heeft een master in internationaal management, een Bachelor of Commerce (Honours) in Communication Management en een Bachelor of Commerce in Business Management. Ze werkt momenteel als junior PMO HR-analist, waarbinnen ze tot nu toe aan twee verschillende projecten heeft gewerkt. Een daarvan was het creëren van een nieuwe manier voor de organisatie om hun tussentijdse gesprekken op een meer menselijke manier te voeren en dit te integreren in hun HR-systeem. Vervolgens het verkrijgen van gegevens en het analyseren van de resultaten voor een bedrijfsbreed rapport. Ten tweede, het optimaliseren en updaten van hun bedrijfshandboek om het meer digitaal interactief te maken, het herontwerpen ervan en het coördineren van activiteiten binnen dit proces in gefaseerde lanceringen.

 

Benieuwd naar het traineeship bij Quintop?
Lees hier meer
Vragen?