Quintop - HR projectmanagement
Whitepaper

HR Outsourcing

Redenen & risico's

HR BPO betekent HR Business Process Outsourcing. Het klinkt eenvoudig, maar dat is het in veel gevallen niet. HR activiteiten zijn divers, van onboarding tot ontwikkeling, van performance management tot salarisadministratie, van promoties tot beëindiging van het dienstverband. De meeste organisaties maken voor sommige van hun HR-activiteiten gebruik van externe partijen. Niet elke externe partner is echter een BPO-partner.

Wij gaan hier uit van de meest vergaande vorm van outsourcing: het uitbesteden van de feitelijke ‘resultaatverantwoordelijkheid’ voor bepaalde HR-diensten. In een dergelijk partnerschap is de BPO-partner verantwoordelijk voor “het HOE, het WAAR en het WIE” van de HR-dienstverlening. De uitbestedende organisatie richt zich op het beheer van het contract (“het WAT”), de doelstellingen van het BPO-partnerschap en de resultaat afspraken.

Dit artikel (Engelstalig) bespreekt de redenen voor en de risico’s van HR BPO. Daarnaast kijken we vooruit naar toekomstige ontwikkelingen in BPO.

Link to HR BPO whitepaper
Vragen?