End-to-end HR-procesoptimalisatie

Bij het gebruik van nieuwe HR-technologieën is het ook belangrijk om de HR-processen te herzien. Quintop helpt organisaties bij het herzien, vernieuwen en optimaliseren van HR-processen in lijn met de gekozen digitale HR-strategie en HR-systeem.

End-to-end HR-procesoptimalisatie

Als organisatie heb je optimale ondersteuning nodig bij het werven, managen, ontwikkelen en belonen van medewerkers. Het selecteren van de juiste digitale HR-oplossing zal je organisatie helpen, maar je zult ook naar de HR-processen moeten kijken. Zijn de processen in lijn met de processtromen die door het systeem worden ondersteund? Kunnen we optimalisaties en efficiëntere manieren van werken vinden? Kunnen processen zoals goedkeuringsstappen gebruiksvriendelijker worden gemaakt? Hoe zit het met compliancy als onderdeel van de processen? De implementatie van een nieuwe digitale HR-oplossing biedt een geweldige kans om je HR-processen te herzien en opnieuw te ontwerpen. Het is een holistische end-to-end procesaanpak die HR in een betere positie brengt om bij te dragen aan de HR-strategie en de werknemerservaring.

Wat Quintop voor je kan doen

Identificatie HR-processen

Jouw organisatie heeft de huidige HR-processen mogelijk al in kaart gebracht. Dit helpt bij het identificeren van de processen die beïnvloed zullen worden. Zo niet, dan kunnen we je ondersteunen bij het identificeren van de huidige HR-processen. We ondersteunen ook bij het identificeren van andere processen die relevant zijn om te overwegen en mee te nemen in de procesontwerpsessies. Samen met de procesdeskundigen, technische experts en Subject Matter Experts van jouw organisatie kunnen we een procesontwerp aanpak en planning maken.

Ontwerpcriteria

Voordat de processen worden ontworpen, is het belangrijk om het eens te worden over ontwerpcriteria; wat zijn de fundamentele criteria waaraan de processen moeten voldoen? De ontwerpcriteria zijn belangrijk om mee te beginnen en om het samen met de belangrijkste stakeholders over eens te worden. Tijdens de procesontwerpsessies zullen deze criteria een belangrijke rol spelen bij het aansturen van het ontwerp en een leidraad zijn bij het nemen van beslissingen.

Samen (nieuwe) HR-processen ontwikkelen en optimaliseren

Samen met de procesdeskundigen, subject matter experts en technische experts van de organisatie leiden we de procesontwerp workshops en zorgen we ervoor dat de (nieuwe) processen in kaart worden gebracht. We zullen het procesontwerp uitdagen en zorgen dat we in lijn blijven met de ontwerpprincipes met een focus op een verbeterde manier van werken.

Follow-up: Input leveren die nodig is voor configuratie- en verandermanagement

Het procesontwerp levert belangrijke input voor de configuratie van het nieuwe systeem, in de meeste gevallen vastgelegd in een configuratiewerkboek. Daarnaast helpen we bij het afstemmen van de output van de procesontwerpsessie op de impact van de verandering, die een belangrijke drijfveer zal zijn voor activiteiten op het gebied van change management.

Meer weten over het optimaliseren van digitale HR-processen? We helpen je graag met een oplossing die het beste bij je past.

Contact Ilse Heurkens
Voor meer informatie over het optimaliseren van jouw HR-processen
Vragen?