Systeem-implementatie-shell

HR-systeem selectie & implementatie

Je bent op zoek naar een systeem dat de employee experience verbeterd, of je oude systeem voldoet niet meer aan je wensen en eisen. Maar waar begin je? Hoe kies je het juiste systeem voor jouw organisatie? En hoe zorg je ervoor dat het succesvol geïmplementeerd wordt? Het gaat niet alleen om de selectie van een passend systeem, maar om het volledige plaatje daaromheen: de mensen, de processen, de communicatie en de nazorg spelen hierin allemaal een rol. Quintop helpt je hierbij! 

Het selectieproces van een HR-systeem

Een keuze maken is uitdagend, er is een grote verscheidenheid aan oplossingen;

  • Er zijn veel verschillende HR core systemen zoals Workday, Successfactors, Oracle, AFAS.  
  • Ook kan er gekozen worden voor HR-nichesystemen die zich richten op specifieke processen zoals recruitment, leren en ontwikkelen en People analytics.
  • Er is ook een toename in het gebruik van Service Delivery systemen om de HR-dienstverlening te automatiseren en optimaliseren (bijvoorbeeld Servicenow).  
  • Het gebruik van Artifical Intelligence (AI) binnen digitale HR-oplossingen is een ontwikkeling die ook interessante mogelijkheden biedt.  

We helpen je bij het selectieproces, wat begint met het in kaart brengen van de wensen en eisen.

Vervolgens onderzoeken we welke systemen hiervoor in aanmerking komen. Request for Information (RfI) of Request for Proposal (RfP) processen zijn daarnaast belangrijk zodat er een juiste keuze gemaakt kan worden. Dit geldt ook voor de selectie van een (technische) implementatiepartner.

Een succesvolle implementatie van een HR-systeem

Na het maken van een keuze van het juiste systeem is het belangrijk dat er een realistisch projectplan en change management plan komt. Ook moet er goed worden nagedacht over de projectorganisatie, de rollen en verantwoordelijkheden in het projectteam (ook van de technische implementatiepartner) en een passend governancestructuur.

We maken graag samen een implementatieplan dat past bij jouw organisatie en de gekozen digitale HR-oplossing. Binnen een implementatie zien we de volgende fases terugkomen.

 

Met een grondige voorbereiding, de juiste systeemkeuze en een doordacht implementatieplan leg je een solide basis voor een succesvolle digitale HR-transformatie. Een sterk projectteam vormt eveneens een essentieel onderdeel. Dit team bestaat uit deskundigen van jouw organisatie en vaak ook projectmedewerkers van de technologieleverancier of een technische implementatiepartner. Naast de technische aspecten is het van groot belang om de invulling van onder andere projectmanagement, change management en HR-procesoptimalisatie zorgvuldig te regelen voor een geslaagde implementatie.

Dit is hoe Quintop jou kan helpen:

Als onafhankelijke partij staan we aan jouw zijde om de juiste HR-systemen en technische implementatiepartners te selecteren en vervolgens een succesvolle implementatie van de gekozen HR-oplossingen te realiseren. Bovendien nemen we de volgende taken op ons:

  1. We brengen de wensen en eisen in kaart via workshops.
  2. We begeleiden aanbestedingen, zowel voor Request for Information (RFI) als Request for Proposal (RFP).
  3. We begeleiden onderhandelingen en sluiten Service Level Agreements (SLA’s) af.
  4. In samenwerking met jouw organisatie, de leverancier en de technische implementatiepartner ontwikkelen we een implementatieplan en een plan voor verandering, communicatie en training.
  5. We begeleiden de uitvoering van deze plannen. Dit omvat niet alleen project- en changemanagementrollen, maar ook HR-gerelateerde rollen, zoals procesoptimalisatie.

Wij zijn de experts en jouw betrouwbare adviseur als het gaat om het begeleiden van (internationale) implementaties van digitale transformaties.

Meer weten over de mogelijkheden op het gebied van systeemselectie en -implementatie?
Wij praten je bij over een oplossing die voor jouw organisatie past. Quintop helpt je graag bij het realiseren van een succesvolle en duurzame transformatie.
Ja ik wil meer weten
Neem contact op met Ilse
Vragen?