People analytics door Quintop zichtbaar op Tablet

People analytics

Verschillende organisaties begrijpen de kracht van data, analytics en Artificial Intelligence (AI), maar om het zelf op de juiste manier in te zetten is niet zo eenvoudig. Sterker nog, slechts 21% van de HR-managers gelooft dat hun organisaties gegevens effectief gebruiken om de besluitvorming te sturen (Gartner, 2019). HR-afdelingen willen een plek aan de strategische tafel van de organisatie en streven ernaar om meer datagedreven te werken. Maar ze worstelen om te beginnen of lopen tegen obstakels op, zoals de kwaliteit van gegevens (“garbage in, garbage out”), gebrek aan buy-in van belanghebbenden of gebrek aan middelen. Het implementeren van People Analytics is complex en vergt inzet van experts voor het beste resultaat. Gelukkig is Quintop er om je te helpen.

People Analytics of HR Analytics op een tablet

Wat is People Analytics?

People Analytics is de methode om gegevens en analytische tools te gebruiken om personeels- processen en resultaten te begrijpen, te verbeteren en te optimaliseren. Met behulp van bronnen zoals betrokkenheidsenquêtes, prestatiegegevens en verloopcijfers biedt People Analytics inzichten die HR-afdelingen en organisaties helpen om snellere en beter gefundeerde beslissingen te nemen.

HR is altijd een afdeling geweest waar veel met data wordt gewerkt en waar een enorme hoeveelheid gegevens over werknemers wordt opgeslagen. Ondanks de potentie, worden deze gegevens nog niet effectief benut. En dat is ook niet eenvoudig, gezien zorgen als wetgeving, ethiek en gegevensprivacy.

De rol van Quintop: Van strategie tot ontwerp tot implementatie

We begeleiden klanten bij elke stap. Van ontwerp tot implementatie helpen we je om je datagedreven HR-strategie te realiseren via People Analytics. Onze diensten bestaan uit:

  • People analytics strategie en business case bepaling: We helpen je bij het bepalen van doelstellingen, business cases en een passende People Analytics aanpak die aansluit bij jouw HR- en organisatiestrategie.
  • De basis op orde krijgen: Veel organisaties missen de basis die nodig is voor een succesvolle People Analytics implementatie. We helpen klanten de basis te leggen: datadefinities, datakwaliteit en data governance.
  • People Analytics technologie selecteren: Als onafhankelijke partij helpen wij jouw organisatie bij het selecteren van de juiste tools. Bovendien begeleiden we jouw mensen naar het optimale gebruik van deze tools om de gewenste insights te genereren.
  • People Analytics implementatie en adoptie: Onze consultants kunnen je helpen bij het implementeren van de uitgestippelde People Analytics strategie en de adoptie door je organisatie te ondersteunen. Hierbij volgen we een projectmatige aanpak met een sterke focus op communicatie en verandermanagement.

Als je People Analytics goed opzet binnen je organisatie, dan versterkt het je data en geeft het daadkracht aan HR. We helpen jouw organisatie daar graag bij. Quintop is er om je bij elke stap te begeleiden.

Meer weten over People Analytics?
Neem contact op met Ilse
Vragen?