Definiëren van het HR Target Operating Model

Het HR Operating Model geeft inzicht in de organisatie en werking van de HR-functie, met als doel resultaten en waarde te leveren aan alle stakeholders. Deze stakeholders zijn naast management en medewerkers, ook kandidaten, uitzendkrachten en externe partijen. Quintop helpt jouw organisatie bij het definiëren van het HR Target Operating Model.

Onze collega's in actie

HR Target Operating Model

Het HR Target Operating Model (HR TOM) is essentieel voor de optimale inrichting en functionering van HR binnen een organisatie. Het model wordt ontworpen met het strategisch belang van HR voor het bedrijf in gedachten. Hoewel het ‘Ulrich-model’, met rollen van HR Business Partner, HR Center of Expertise en HR Services, nog steeds dominant is, kiezen veel organisaties tegenwoordig voor alternatieve, meer hybride of agile modellen. Het is daarom belangrijk om kritisch naar je HR Operating Model te kijken.

Quintop en het definiëren van het HR Target Operating Model

Bij Quintop HR Consultants begrijpen we dat elk bedrijf uniek is. Er is geen one-size-fits-all oplossing. Daarom werken we samen aan het ontwerp van jouw HR Target Operating Model, waarbij we de volgende vraagstukken behandelen:

  1. Wat zijn de strategische doelen voor HR?
    HR richt zich op zowel dagelijkse activiteiten als op kansen voor de toekomst. Daarnaast zijn er zowel proces- als mensgerichte activiteiten die bijdragen aan de organisatieresultaten en de Employee Experience. Binnen dit kader definiëren we samen wat de strategische HR-doelen zijn voor jouw bedrijf en welke toegevoegde waarde via het nieuwe HR TOM moeten worden geborgd.
  2. Wie richt zich op welke onderdelen van deze HR-doelen?
    Vanuit de antwoorden op de eerste vraag definiëren we de rollen en verantwoordelijkheden binnen het HR TOM. We zoomen specifiek in op sourcingsvragen, zoals: welke taken en zaken willen we zelf doen, waar is externe expertise nodig en welke activiteiten besteden we uit?
  3. Hoe worden de HR-resultaten geleverd?
    Nu kunnen we verder naar het afronden van het HR Target Operating Model. We ontwerpen de HR-functie, definiëren de inrichting en aansturing en besteden expliciet aandacht aan het vormgeven van HR Services. Draagt een decentraal team, een gecentraliseerde Global Business Services structuur of een outsourcingspartner het meeste bij aan de HR-doelen?

Op weg naar een toekomstbestendig HR Target Operating Model

Samen ontwerpen we een toekomstbestendig HR Target Operating Model; één die toegevoegde waarde levert én wendbaar is voor veranderingen. Quintop ondersteunt bij het ontwerp en de implementatie op de Quintop manier: met passie, kwaliteit en een ‘hands-on’ mentaliteit!

Wil je jouw HR Target Operating Model (her)ontwerpen? Wij gaan graag met je in gesprek over de specifieke vraag en organisatiecontext!

Marja staat klaar om je verder te helpen
Neem contact op
Vragen?