Global Business Services implementatie

Voor een Global Business Services implementatie ontwerpen we jouw toekomstige organisatie en service delivery model voor de meest efficiënte, effectieve en schaalbare HR Services. We leiden een gestructureerde transitie met aandacht voor change management en de menselijke impact.

Versnellen door Global Business Services

Global Business Services (GBS) is het samenbrengen van ondersteunende functies, zoals Finance, Procurement, IT en Human Resources (HR) in één cross-functioneel bedrijfsonderdeel. Om de meest effectieve verbeteringen op het gebied van processen, technologie en menselijke hulpbronnen te realiseren, is het noodzakelijk om het geheel te overzien in plaats van slechts te focussen op afzonderlijke delen. GBS draait om het spotten, analyseren en benutten van deze collectieve kansen voor de organisatie.

De voordelen van Global Business Services voor je bedrijf

Met GBS kunnen ondersteunende functies extra waarde toevoegen aan je organisatie door:

  • Optimalisatie over de functies heen: Het benutten van collectieve kansen.
  • Inzet van intelligente automatisering: Het nemen van betere, lange termijn investeringsbeslissingen voor technologie.
  • Hogere productiviteit en lagere kosten: Besparen via centralisatie en/of lagere lonen landen.
  • Wereldwijde en virtuele teams: Het werven van het beste talent, ongeacht de locatie van het bedrijf.
  • Data analytics op een hoger niveau: Het samenbrengen van analytische vaardigheden en tools.
  • Geprofessionaliseerde governance en besluitvorming: Het versterken van de organisatie-competentie om services strategieën te professionaliseren en uit te voeren.

GBS is er in vele soorten en maten: met regionale of wereldwijde service centers, een balans tussen onshore, nearshore en offshore diensten en met een combinatie van in-house en uitbestede diensten.

Quintop neemt je mee op de GBS Journey

Quintop ondersteunt organisaties bij de besluitvorming en de implementatie van Global Business Services, maar ook bij het optimaliseren van bestaande GBS-organisaties. Van het leiden van het implementatieprogramma specifiek voor de HR-functie, tot het managen van de people impact voor alle ondersteunende functies. We passen onze diepgaande kennis toe via de drie pijlers van transformatie: Mensen, Processen en Technologie. Dit vertaalt zich in:

  1. Mensen: We hebben speciale aandacht voor alle onderwerpen met betrekking tot medewerkers, zoals het bouwen van de nieuwe teams, reorganisatie en het leiden van veranderingsmanagementactiviteiten;
  2. Processen: We ontwerpen het Service Delivery model. We definiëren de scope en bepalen de optimale mix van GBS-centra en teams met onshore/nearshore of offshore activiteiten. We leiden de transitie met onze gestructureerde methodologie;
  3. Technologie: We zetten de juiste tools in die de dienstverlening en servicelevels ondersteunen, bouwend op onze expertise in digitale HR-transformatie.

Met onze wereldwijde ervaring in GBS-implementaties, begeleiden we je gedurende jouw GBS Journey. Omdat iedere organisatiestrategie uniek is, wordt onze aanpak altijd op maat voor jou vastgesteld.

Het implementeren van GBS leidt tot een hogere waarde tegen lagere kosten door de kruisbestuiving van organisatie, optimalisatie, kennis en middelen. Klaar om te beginnen aan een GBS Journey? Neem dan contact op met Quintop voor onze ervaring en expertise!

Meer weten?
Marja staat klaar om je vragen te beantwoorden
Vragen?