Services Tooling

Quintop HR Consultants helpt bij het selecteren en implementeren van de tooling die nodig is voor de HR Services van de toekomst. Als onafhankelijke partij komen we tot de beste oplossing voor bijvoorbeeld casemanagement, chatbot of andere technologie om het service delivery model te ondersteunen.

De juiste Services Tooling voor jouw HR Service Delivery Model

Voor het ondersteunen van het HR Service Delivery Model is het essentieel om de juiste technologie te selecteren en te implementeren. Het betekent dat er een duidelijke selfservice strategie moet zijn gebaseerd op het HR-systeem. Maar voor technologie die shared services, global business services of outsourced services in de volle breedte ondersteunt, is meestal meer nodig dan het HR-systeem. Denk bijvoorbeeld aan chatbot technologie aanvullend op het kennisplatform, casemanagement tooling en technologie voor contact met het services centre.

Quintop selecteert en implementeert de beste oplossing

Bij Quintop HR Consultants hebben we uitgebreide ervaring met selectie en implementatie van de juiste services tooling. Voor het bepalen de beste oplossing voor jouw organisatie, doorlopen we de volgende stappen:

  1. Wat is de strategie binnen jouw service delivery model?
    We analyseren samen de beste selfservice en contactstrategie voor jouw bedrijf. Meestal is het een samenspel tussen het centrale HR-systeem, andere HR-platformen voor bijvoorbeeld Learning of Performance Management en een casemanagementsysteem. De selfservice moet worden ondersteund door een nieuw of bestaand HR-portaal als ‘landingsplaats’ en kennisplatform. Hoe kan de medewerker zelf gemakkelijk de weg vinden naar HR-kennis en HR Services? Service, gemak en de mogelijkheid om alles op één plek te vinden (one-stop-shop), staan centraal voor een onderscheidende Employee Experience.
  2. Welke technologie ondersteunt het service delivery model optimaal?
    We bepalen vervolgens hoe het totale service delivery model wordt ondersteund. We zoeken naar een digitaal platform voor end-to-end proces efficiency. Hierbij werken we nauw samen met de ondersteunende functies in het bedrijf zodat de technologie naast HR ook de IT, Finance of Facilities dienstverlening ondersteunt. De voordelen voor één oplossing zijn duidelijk: meer schaalbaarheid, een betere Employee Experience én betere inzichten voor cross-functionele verbeteringen.
  3. Wat is het plan voor de implementatie?
    Na selectie en contracteren van de technologie en van de technische implementatie partner, leidt Quintop de HR implementatie. We werken schouder aan schouder met jouw organisatie en ondersteunen alle aspecten van de systemimplementatie inclusief change management.

De resultaten van de juiste Services Tooling

Met de juiste technologie worden samenwerking, communicatie en het delen van data en documenten efficiënt ondersteund. De basis is gelegd voor continue verbetering van de services en de Employee Experience.

Samen met Quintop klaar zijn voor de HR Services van de toekomst?
Vraag een gesprek aan bij Marja over de mogelijkheden op het gebied van Services Tooling!
Vragen?