Verkoop, fusies en overnames – HR

Verkoop, fusies en overnames zijn strategische acties die bedrijven ondernemen om uiteindelijk groei te realiseren. De strategie hierachter is erg belangrijk om de beoogde resultaten te behalen. In het geval van verkoop signaleren de ondervraagde leidinggevenden ernstige tekortkomingen in deze strategie die verhinderen dat de doelen worden bereikt. Wij helpen bij de verandering rond de impact op de mensen om jouw voordelen daadwerkelijk te maximaliseren.

We always find the solution: The pieces of the puzzle fit together

Verkoop, fusies en overnames zijn complexe processen en bij Quintop geven we de voorkeur aan samenwerking en partnerschap, vooral bij transformaties met een grote impact. We werken bij voorkeur nauw samen met je managementteam, juridische adviseurs en andere belanghebbenden om een efficiënt proces te garanderen. Ons doel is om je te voorzien van de expertise die nodig is om weloverwogen beslissingen te nemen, risico’s te beperken en het potentieel van jouw strategische transacties te ontsluiten. Tegelijkertijd begeleiden we jouw HR-team en werknemers bij deze processen.

Wat Quintop voor je kan doen

  • Samenvoeging van (management)teams: tijdens een fusie of overname hebben organisaties vaak moeite met samenvoegen. Hier ondersteunen we organisaties bij het samenvoegen van verschillende managementteams om een goede basis te creëren voor de ‘nieuwe’ organisatie.
  • Weerstand managen: Acties als deze roepen veel weerstand op binnen een organisatie. Quintop kan hierbij ondersteunen door de mensen met weerstand op de juiste manier te managen, zodat ze de verandering begrijpen.
  • Harmonisatie van arbeidsvoorwaarden: Wanneer verschillende organisaties samenkomen, komen ook verschillende arbeidsvoorwaarden samen. Wij zijn gespecialiseerd in het samenbrengen hiervan om passende arbeidsvoorwaarden te ontwikkelen.
  • Functiestructuur: Bij een strategische verandering als deze verandert vaak ook het functiebouwwerk van een organisatie. Samen met de organisatie kunnen we dit nieuwe functiebouwwerk opstellen, zodat de fundamenten van de organisatie staan.
  • Veranderingsmanagement: We leiden de menselijke kant van een verandering als deze om medewerkers hier goed in te begeleiden en mensen mee te krijgen in een verandering.

We begeleiden klanten bij de realisatie van verkoop, fusies en overnames. Dit doen we van ontwerp tot implementatie. We richten ons op de menselijke kant van deze veranderingen, wat erg belangrijk is voor een succesvol proces. Kortom: we ondersteunen organisaties bij het ontwerpen en implementeren van strategische transacties om ze succesvol te maken.

Meer weten over de mogelijkheden op het gebied van verkoop, fusies en overnames?
Bij Quintop staan we altijd klaar om de mogelijkheden met je door te nemen en zo snel mogelijk te starten.

Hulp nodig bij verkoop, fusie of overname?
Neem contact op met Wilco
Vragen?