a graphical description of HR Processes

Global Operating Model implementatie en strategische outsourcing

Een wereldwijde organisatie in zakelijke software vroeg Quintop om een nieuw HR Operating Model te implementeren met outsourcing van de HR services naar een Business Process Outsourcing (BPO) partner.

Probleemstelling

De organisatie met ongeveer 3.500 medewerkers in 24 landen, had een historie van decentrale aansturing en lokaal ondernemerschap. Het bedrijf werd echter door een private equity firma van de beurs gehaald en centralisatie en standaardisatie van de ondersteunende afdelingen werd ingezet. De doelstelling van het project was dat een wereldwijd HR Operating Model werd geïmplementeerd waarbij de operationele HR services zouden worden uitbesteed.

Uitdagingen

De Quintop projectmanager leidde het volledige HR Transformatie programma voor de implementatie van het HR Operating Model met BPO traject en de parallelle implementatie van het eigen ERP softwaresysteem voor HR. Doordat het bedrijf volledig decentraal was georganiseerd, was er geen overkoepelend HR beleid en waren er geen wereldwijde HR rollen en verantwoordelijkheden, processen, systemen of data gedefinieerd. We startten dus vanaf ‘nul’.

De rol van Quintop

Het HR Operating Model en de rollen en verantwoordelijkheden voor Centres of Expertise (CoE), HR Business Partners en HR Operations werden vastgesteld en geïmplementeerd. Daarna werden het globaal procesmodel (HR taxonomie) en wereldwijde HR processen ontworpen als basis voor het nieuwe core HR systeem en de uitbesteding. In een kort en krachtig selectietraject werd een BPO partner met locatie in Polen gekozen. In alle 24 landen werd vervolgens het ERP systeem voor HR in fasen geïmplementeerd. Dit werd gevolgd door de uitbesteding van de operationele HR services aan de BPO partij.

Het resultaat

Als resultaat van het project is HR ingericht met centrale CoE voor beleid, HR Business Partners voor de lokale business en een uitbesteed HR shared services centre voor de uitvoering van operationele HR taken. Met het nieuwe Operating model en ERP system is HR nu centraal georganiseerd en wereldwijd geharmoniseerd. De eerste belangrijke kostenbesparingen zijn de boeken in gegaan en de basis voor verdere optimalisatie is gelegd.

Overweegt jouw organisatie een nieuw HR Operating model, HR systeem of outsourcing? Quintop is dé ervaren partner in HR Transformatie. Neem contact met ons op om te zien hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Hulp nodig bij jouw project?
Neem vrijblijvend contact op
Vragen?