Reorganisatie advies en ondersteuning

Quintop levert snel en gedegen reorganisatie advies. Gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring. Zo kunnen we jouw organisatie helpen de juiste stappen te zetten met oog voor de mensen waar het over gaat.

Reorganisatie advies en projectbegeleiding

Quintop is een ervaren reorganisatie adviesbureau. Wij hebben veel organisaties succesvol begeleid bij alle stappen in een reorganisatie traject. Van projectopzet tot employability of ‘van-werk-naar-werk’ ondersteuning. Van projectmanagement tot het opzetten van een sociaal plan. Daarbij ondersteunen we bij de transitie of begeleiden we jouw medewerkers in de vaak moeilijke tijden. Zo hebben we ABN AMRO en Fortis begeleid in hun integratie en reorganisatie. Door het programma te management, maar ook in ondersteuning van alle reorganisatie stappen en de juiste adviseur op de juiste momenten in te zetten. We hebben Verkade geholpen bij hun reorganisatie, zowel bij de opzet als bij de uitvoering. Lees hieronder over het succes van deze reorganisatie.

Succesvolle reorganisatie bij Koninklijke Verkade

Ervaring met reorganisatie advies

Door onze praktijk ervaring, maar ook door alle aanwezige kennis die we in huis hebben kunnen we je snel en gedegen helpen. Met als resultaat dat we je snel een juiste aanpak schetsen. We geven alle te nemen stappen weer om de reorganisatie goed te laten verlopen volgens alle regels. Tegelijkertijd hebben we arbeidsjuridische kennis in huis om te helpen bij het opzetten van een sociaal plan.  Ook de besprekingen met vakbonden kunnen we in goede banen leiden. Voor het begeleiden van een effectieve reorganisatie hebben we ervaren reorganisatie projectmanagers die de organisatie op weg helpen. Onze mensen zijn ook veranderkundig onderlegd.  Daardoor zorgen we ervoor dat misschien wel de belangrijkste component, het begeleiden van de medewerkers waar het over gaat, de juist aandacht krijgt. Dit maakt vaak het succes van een goed verlopen reorganisatie. Reorganisatie advies waar u wat aan heeft. Lees hieronder meer over onze aanpak.

Succesvol reorganiseren, het kan!

Sociaal plan & reorganisatie advies

In een organisatie vinden voortdurend veranderingen plaats die gevolgen hebben voor medewerkers. Meestal vinden we deze gevolgen ‘normaal’ of ‘acceptabel’ en dus binnen de norm. Pas wanneer die gevolgen negatief uitpakken – zoals bij reorganisaties vaak het geval is – is de vraag van belang of er iets geregeld moet worden. Het is dus eveneens belangrijk om te bepalen wat de norm is om iets ‘vervelend’ ‘erg’ of ‘negatief’ te vinden. In een sociaal plan ligt vervolgens vast wat die norm is. En vanaf welk moment de gevolgen zo negatief zijn dat maatregelen nodig zijn. Dit impliceert ook dat je het (met de OR of met vakbonden) hebt over die normen en dat die onderhandelbaar zijn. Daarnaast bevat een sociaal plan vaak spelregels over hoe om te gaan met veranderingen. Wij helpen u bij het snel en goed – al dan niet in co-creatie met OR of vakbonden – opstellen van een Sociaal Plan.

Ben je op zoek naar hulp bij je reorganisatie, vul het onderstaande formulier in en we komen snel bij je in de lucht